QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hledá se nejkrásnější poštovní známka roku 2023

08.03.2024 14:45

Anketu o nejkrásnější poštovní známku roku organizuje každoročně Česká pošta. Pomozte vybrat tu nejkrásnější známku loňského roku i vy. V soutěži naleznete i známky týkající se přímo Plzeňského kraje.

poštovní známka_zámek Kozel_Česká pošta

Asi největší filatelistickou událostí loňského roku bylo vydání aršíku známek s prezidentem republiky. Tyto známky se v mnoha směrech odlišovaly od předchozích emisí s představiteli našeho státu, mezi lidmi vzbudily velký zájem a byly vyprodány během několika týdnů.

Během roku ale byly představeny i další zajímavé známky, na kterých jsou vyobrazeny osobnosti nebo významné stavby. „Celkem bylo uvedeno do prodeje 52 poštovních známek, z toho 38 příležitostných a 14 výplatních,“ uvádí Česká pošta.

V soutěži naleznete i známky týkající se přímo Plzeňského kraje. Známkou z edice Krásy naší vlasti se může pyšnit klasicistní lovecký zámek Kozel. Více jsme psali ZDE.

Hlasovat můžete i pro známku z edice Umělecká díla na známkách, která je věnovaná plzeňskému rodákovi Ladislavu Sutnarovi. V roce 2012 bylo Ladislavu Sutnarovi in memoriam uděleno čestné občanství města Plzně. Čestné občanství získal za jeho celosvětově významný přínos v oblasti grafického designu a vizuální komunikace a za podporu československého protinacistického i protikomunistického odboje. Více jsme psali ZDE.

Hlasovat v anketě je možné do 30. 4. 2024 ZDE.

Foto ilustrační Česká pošta

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT