Práce na rekonstrukci tramvajové trati na Koterovské pro letošní rok skončí

07.12.2023 8:10

Od září probíhá v Koterovské ulici v Plzni na Slovanech rozsáhlá rekonstrukce tramvajové trati. Práce pro letošní rok brzy skončí, řidičům i cestujícím hromadnou dopravou se uleví.

Koterovská rekonstrukce_1123_QAP (5)

Na okružní křižovatce před OC Galerie Slovany v Plzni se lidé už několik měsíců potýkají s dopravním omezením. V necelém kilometrovém úseku, který je ohraničen křižovatkou se Sladkovského ulicí a okružní křižovatkou před OC Galerie Slovany (včetně), probíhá kompletní rekonstrukce tramvajového tělesa včetně zastávek, opravy komunikace a chodníků.

Stavební práce jsou rozděleny do několika etap, aktuálně je uzavřeno rameno okružní křižovatky na Koterovskou ve směru do centra města. 

V polovině prosince dojde k ukončení stavebních prací. „V pátek 15. prosince skončí první část rekonstrukce a na Koterovské obnovíme provoz. Na jaře se na Slovany vrátíme, rekonstrukce bude pokračovat,“ řekl QAPu náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Rekonstrukce trati ovlivňuje i hromadnou dopravu. Tramvajová linka číslo 1 jezdí po trase Bolevec – náměstí Generála Píky, tramvajová linka číslo 2 pak po trase Malesická – Slovany – Světovar.

„Rekonstrukce v Koterovské ulici by měla být ukončena 15. prosince 2023 a od následujícího dne budou jezdit tramvaje po svých standardních trasách,“ potvrdil QAPu René Vávro, tiskový mluvčí PMDP.

V tento den dojde i ke změně jízdních řádů vánoční tramvaje. O změnách vás budeme včas informovat.

Na jaře bude rekonstrukce tramvajové trati na Koterovské pokračovat. Na řadu přijdou etapy 3 a 4, tedy rekonstrukce Koterovské od náměstí Generála Píky až ke křižovatce se Sladkovského.

V roce 2024 se dočká rekonstrukce i tramvajová trať přímo v centru města. „V příštím roce chystáme další významnou rekonstrukci tramvajové trati, a to ve Zbrojnické ulicí u náměstí Republiky,“ nastínil další plány náměstek Aleš Tolar. „Další bolestivý úsek je v ulici Přemyslova u Plazy, v příštím roce se k této rekonstrukci ale nedostaneme, plánujeme ji na ten následující.“

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT