QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výsledky ankety o nejhezčí „Vánoční tramvaj 2023“ jsou tu. Plzeň zabodovala!

04.01.2024 14:05

Dopravní magazín MHD86.cz uspořádal i v letošním roce anketu o nejhezčí Vánoční tramvaj. První dvě místa skončila už tradičně, ale třetí místo letos překvapilo. Jak dopadla plzeňská tramvaj? Čtěte v článku.

vánoční tramvaj 2023 druhá_QAP (4)

V 7. ročníku ankety dopravního magazínu obhájila Plzeň stříbro. Zlato patří maďarskému Miskolci a pomyslný bronz putuje do Olomouce. Od loňského ročníku je nově vyhlašována cena poroty, která i letos zůstává v Česku.

V anketě, která probíhala od poloviny prosince do začátku ledna, soutěžilo 28 evropských měst, kde jezdily vánočně vyzdobené tramvaje. V soutěži maďarský Miskolc boduje opakovaně i přesto, že tramvaj už ničím novým nepřekvapuje. Fanouškovská základna je ovšem dle dopravního magazínu obrovská.

Velkou radost mohou mít Plzeňané, i přes všechny útrapy, které letos vánoční tramvaj potkaly, obhájila druhé místo.

„Plzeň obhájila druhé místo. Ta letos neplánovaně provozovala dvě vánoční tramvaje. Nejprve jezdila ulicemi polepem a světýlky vyzdobená tramvaj Škoda 40T. Jenže ta se stala účastníkem dopravní nehody a nebylo reálné její brzké nasazení zpět do provozu. Plzeňské městské dopravní podniky proto zvolily improvizaci. Vánoční osvětlení přemístili pracovníci dopravního podniku na čerstvě opravenou tramvaj KT8D5.RN2P, která byla navíc opatřena červeno-krémovým retro nátěrem. I tato v pořadí druhá vánoční tramvaj si získala srdce Plzeňanů a tramvajových nadšenců,“ uvedl v hodnocení dopravní magazín MHD86.cz.

A právě za skvělou a bleskovou improvizaci míří do Plzně také Cena poroty, kterou udělují Ondřej Matěj Hrubeš za web MHD86.cz a Zdeněk Kresa za Společnost pro veřejnou dopravu.

„Porota oceňuje, že plzeňský dopravní podnik po nehodě původní vánoční tramvaje zaimprovizoval a vymyslel a zrealizoval v krátkém čase náhradní vánoční tramvaj,“ uvedl dopravní magazín.

Třetí místo putuje zaslouženě do Olomouce. Celkem hlasovalo v anketě 17 208 unikátních čtenářů.

Které město má nejhezčí „Vánoční tramvaj 2023“?

1. Miskolc (H)

2. Plzeň (CZ

3. Olomouc (CZ)

4. Ostrava (CZ)

5. Poznań (PL)

6. Budapest (H)

7. Praha (CZ)

8. Bratislava (SK)

9. Osijek (HR)

10. Debrecen (H)

11. Brno (CZ)

12. Toruń (PL)

13. Wroclaw (PL)

14. Gorzów Wielkopolski (PL)

15. Basel (CH)

16. Most (CZ)

17. Kraków (PL)

18. Graz (A)

19. Zagreb (HR)

20. Lodź (PL)

21. Nürnberg (D)

22. Grudziadz (PL)

23. Brandenburg an der Havel (D)

24. Hannover (D)

25. Dessau (D)

26. Dresden (D)

27. Rostock (D)

28. Potsdam (D)

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT