QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji napadne v neděli až 15 cm sněhu, meteorologové varují před silným mrazem

06.01.2024 14:00

V současné době na některých místech Plzeňského kraje prší. S tím, jak se bude od severu ochlazovat, budou i srážky přecházet do sněžení během víkendu od hor postupně i do nížin. V nížinách ale začne sněžit postupně až v noci na neděli.

foto_qap_cz (2)

Nejvíce sněhu by mělo napadnout na Šumavě, v jihočeském Pošumaví a v Jeseníkách a okolí. Modely počítají až s 25 cm nového, zpočátku i mokrého sněhu.

Neděle 7. ledna přinese také velké ochlazení. Postupně od ranních hodin budou teploty klesat, večer už se budou teploty pohyovat na celém území České republiky kolem -5 °C.

Nejchladnějším dnem bude pondělí. Denní maxima se budou pohybovat jen kolem -6 °C, pocitová teplota bude vzhledem k větru nižší. "V pondělí bude na Moravě a ve Slezsku pocitově dokonce až kolem -15 °C, v Jeseníkách a Beskydech až kolem -20 °C! V pondělí je tedy nutno počítat s tím, že bude venku mimořádně nepříjemně a pocitově velice mrazivo – zejména na horách," uvedli meteorologové s tím, že právě na severu Moravy a ve Slezsku se očekává arktický den.

Během úterý a středy se bude postupně oteplovat. "Očekáváme ale málo oblačnosti, slunečné dny a jasné noci a tím pádem velice chladná rána – zejména v údolích se sněhovou pokrývkou i pod -15 °C," dodali meteorologové.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT