QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté zadrželi muže, který v Plzni způsobil několik požárů - FOTKY

29.09.2023 13:35

Policii se podařilo vypátrat muže, který způsobil požár bytového domu a poškodil několik vchodových dveří na různých místech Plzně.

požár Roudná_0823_HZSPK1 (2)
požáry v Plzni_zadržený pachatel_0923_PČR (1)požáry v Plzni_zadržený pachatel_0923_PČR (2)požáry v Plzni_zadržený pachatel_0923_PČR (3)

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 40letého muže, kterého obvinil ze spáchání zločinu obecného ohrožení a z pokračujícího přečinu poškození cizí věci.

„Obviněný muž v polovině srpna letošního roku úmyslně zapálil bytový dům v Plzni městské části Lochotín. Došlo k evakuaci domu a naštěstí se nikomu nic vážného nestalo. Škoda ovšem přesáhla půl milionu korun,“ uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

O požáru jsme informovali ZDE.

Další požáry založil muž začátkem září, kdy úmyslně zapálil odpad v kontejneru a dále vchodové dveře do několika objektů. „V jednom případě se jednalo o vrátka. Tyto požáry naštěstí nebyly velkého rozsahu a škody se pohybovaly okolo několika desítek tisíc korun,“ upřesnila mluvčí.

Díky skvělé práci plzeňských policistů a především díky výborné operativní činnosti, se podařilo muže vypátrat a zadržet. Ten se následně ke všem skutkům doznal.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie.

Foto HZSPK a PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT