QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční požár v rodinném domě na Klatovsku. Mladá rodina skončila v nemocnici - FOTKY

13.03.2024 9:34

V úterý 12. března v 23:51 došlo k požáru v rodinném domě na Klatovsku. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

požár domu Klatovsko_0324_HZSPK (4)
požár domu Klatovsko_0324_HZSPK (4)požár domu Klatovsko_0324_HZSPK (2)požár domu Klatovsko_0324_HZSPK (1)požár domu Klatovsko_0324_HZSPK (3)

„U Slavošovic na Klatovsku došlo v rodinném domku k požáru potravin na plotně. Oheň zasáhl i skříňku nad kuchyňskou linkou. Čtyři osoby se evakuovaly před naším příjezdem a skončily v péči Zdravotnické záchranné služby,“ informoval o požáru Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Na místo spolu s hasiči dorazila i policie. „Na místo se dostavila hlídka OOP Klatovy, psovod se služebním psem a policisté z výjezdové skupiny služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Klatovy. Na místě byl přítomný i vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru, se kterým policisté spolupracují,“ uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

Dům byl silně zakouřen. Rodina skončila v nemocnici. „Záchranáři z místa transportovali všechny evakuované osoby. Jedná se o muže ročník 1993, ženu ročník 1996 a dvě děti 4 a 2 roky. Všichni byli transportováni do Klatovské nemocnice po nadýchaní kouřových zplodin k dalšímu vyšetření,“ uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

„Příčina a okolnosti požáru jsou předmětem dalšího šetření, jedna z vyšetřovacích verzí je technická závada na elektroinstalaci,“ dodala mluvčí policie. „Škoda byla stanovena na 500 tisíc korun,“ doplnil mluvčí hasičů.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT