QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté a hasiči při nočním požáru ubytovny v Plzni evakuovali desítky dospělých i dětí - FOTKY, VIDEO

02.11.2023 9:01

Ve čtvrtek 2. listopadu v brzkých ranních hodinách zasahovalo několik hasičských jednotek u požáru ubytovny v Plzni.

požár ubytovna Plzeň_1123_HZSPK (5)
požár ubytovna Plzeň_1123_HZSPK (5)požár ubytovna Plzeň_1123_HZSPK (1)požár ubytovna Plzeň_1123_HZSPK (2)požár ubytovna Plzeň_1123_HZSPK (4)požár ubytovna Plzeň_1123_HZSPK (3)požár ubytovna Plzeň_1123_HZSPK (6)

Požár na ubytovně v Černické ulici v Plzni byl nahlášen v 2:22 ráno. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

„Hořelo ve třetím nadzemním podlaží v jednom z bytů ubytovny. Evakuovali jsme 63 osob - 26 dospělých a 37 dětí,“ informoval Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Z toho dvě dospělé osoby skončily v péči Zdravotnické záchranné služby. „Do FN Plzeň na Urgentní příjem jsme transportovali muže r. 1963 a ženu r. 1965 s lehkým inhalačním traumatem,“ upřesnila Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

„Oheň jako takový zasáhl zejména kuchyň a jeho zplodiny se rozšířily i do vedlejšího pokoje. Zakouření ostatních prostor bylo minimální. Po předběžném ohledání požářiště a odvětrání objektu se obyvatelé ostatních bytů mohli vrátit,“ uvedl mluvčí hasičů.

„Škoda je prozatím 500 tisíc korun. Dnes bude probíhat došetření. Jako příčina se prozatím jeví technická závada na lednici,“ dodal Poncar.

AKTUALIZACE:

„První k hořícímu domu dorazili policisté z obvodního oddělení Plzeň Bory a jejich kolegové ze speciální pořádkové jednotky. Celý dům byl silně zakouřený, kdy oheň byl vidět v okně ve druhém patře. Policisté neváhali a začali osoby z hořícího domu evakuovat. V evakuaci pokračovali i po příjezdu hasičů. Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo, pouze jeden muž a jedna žena se nadýchali kouře a byli odvezeni do nemocnice," popsala událost Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Na místě požáru následně provedli kriminalisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru a specialistou z odboru kriminalistické techniky a expertiz ohledání domu, na jehož základě vyloučili cizí zavinění. Pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada na lednici.  

„Policisté se událostí nadále zabývají, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, prověřují veškeré okolnosti a vyhodnocují stopy, které zajistili na místě požáru," dodala mluvčí.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT