Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Liga mistrů je tady! Platit budou opatření, Doosan Arena je nachystaná - FOTKY

19.09.2018 9:54

Viktorka už ve středu večer vstoupí do Ligy mistrů utkáním s CSKA Moskva. Doosan Arena je kompletně nachystaná. "CSKA je nositelem kvality ruského fotbalu," vyhlíží trenér Vrba.

DSC09911

Fotbaloví fanoušci v Plzni už žijí Ligou mistrů. Viktorka ve středu večer vstoupí do exkluzivních bojů utkáním s CSKA Moskva. Na stadionu i mimo něj budou platit opatření. Doosan Arena se v posledních dnech chystala na fotbalový svátek ve velkém. Teď už je vše kompletně připravené a netrpělivě se očekává úvodní hvizd.

Výkop zápasu je naplánovaný na 21:00, brány stadionu se otevřou v 19:30. "Prosíme fanoušky, aby přišli s dostatečným předstihem a předešlo se tím dlouhým frontám u turniketů,“ vybízí příznivce Západočechů tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík. Pivovarská lávka bude uzavřena od 18 hodin směrem od stadionu k pivovaru. Rodinná tribuna jako vždy při evropských zápasech nebude v provozu. Fanoušci se vstupenkami do sektoru H budou muset použít vchod přes turnikety.

Klub navíc uppozorňuje, že ani proti CSKA nebudou tolerovány jakékoli projevy rasismu. "Žádáme fanoušky, aby fandili slušně a v duchu fair play,“ vyzývá Václav Hanzlík. "Uzavřený stadion už nikdo nechceme,“ dodává. Novinkou v zápase evropského poháru je prodej alkoholického piva.

Doosan Arena se začala na utkání Ligy mistrů připravovat už od pondělního rána. Zástupci UEFA začali stadion doslova převlékat do slavnostního. "Byl to poměrně náročný proces po organizační i logistické stránce. Vyčištěn musel být vnitřek Doosan Areny, její plášť i bezprostřední okolí stadionu," říká technický ředitel Tomáš Samec.

Štáb UEFA, který se o orgazizaci zápasu stará, čítá přibližně 40 lidí. "Mají rovněž jasně rozdělené pravomoce. Někdo dohlíží na podmínky pro televize, média, jiný zase kontroluje branding stadionu či ticketing,“ dodává mluvčí klubu.

V pohotovosti je už od středečního rána policie v Plzni, která spustila mimořádné bezpečnostní opatření. Více se dočtete zde.

Předzápasové napětí stoupá i v kabině Viktorky. "Jsou velmi kvalitní a zkušení," vyhlíží soupeře trenér Vrba...

Utkání s CSKA Moskva bude pro řadu fanoušků mimořádným zážitkem. Jisté je, že pro viktoriány půjde o velmi těžký duel. "CSKA je nositelem kvality ruského fotbalu, která se ukázala hlavně během mistrovství světa,“ řekl trenér Pavel Vrba. "Viděl jsem je v posledních třech domácích zápasech, a i když mají nový kádr, tak jsou velmi kvalitní a zkušení,“ řekl o středečním soupeři Plzně.

Viktorka v roce 2013 Viktoria porazila v posledním skupinovém zápase UEFA Champions League CSKA 2:1 a na úkor moskevského celku postoupila do jarní fáze Evropské ligy. "Vzpomínám si na oba vzájemné duely. Tehdy měl soupeř nevýhodu, že domácí utkání musel hrát v Petrohradě. A zápas v Plzni? Ten závěr byl úžasný!“ zasnil se Vrba.

FOTO: FC Vikotoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství