Která města Plzeňského kraje získala ocenění v soutěži Přívětivý úřad 2023?

08.11.2023 14:28

Ministerstvo vnitra vyhlašuje každým rokem soutěž o nejpřívětivější úřad v Česku. Jaká města v Plzeňském kraji získala ocenění? Čtěte v článku.

přívětivý úřad 2023_Ministerstvo vnitra

Dne 1. listopadu proběhlo slavnostní předávání cen 8. ročníku motivační soutěže Přívětivý úřad, kde se úřady obcí s rozšířenou působností a úřady městských částí Prahy 1-22 utkaly o titul nejvíce přívětivého úřadu kraje i republiky.

„Soutěž mapuje kvalitu proklientského přístupu úřadů. Sleduje míru online řešení agend, dostupnost služeb pro občany, otevřenost radnic, úroveň komunikace nebo například rozvinutost participace občanů na věcech veřejných,“ uvádí Ministerstvo vnitra.

V celorepublikovém žebříčku se do první trojky oceněných nedostalo žádné město z Plzeňského kraje. Absolutním vítězem je Pelhřimov, druhý skončil Kolín, třetí místo bere Brno.

„Těší mě, že se do soutěže přihlásilo 130 obcí s rozšířenou působností a městských částí hlavního města Prahy. Díky tomu máme slušný přehled, jak se předsta­vitelé měst a pracovníci úřadů starají o zlepšení života svých spoluobčanů. Za to jim patří velký dík," sdělil vrchní ředitel sekce veřejné správy Jiří Koubek.

Resort Ministerstva vnitra ocenil i další města, která lidem poskytují kvalitní a moderní veřejné služby, oceněna byla i 3 nejlepší města v každém kraji.

V Plzeňském kraji získala první místo Plzeň, druhé byly oceněny Přeštice, třetí místo získalo město Rokycany.

Foto Ministerstvo vnitra

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT