Výrazná pomoc pro Pečovatelskou službu Přeštice! Získala dotaci na nové elektromobily

14.08.2023 12:40

Město Přeštice využilo možnosti čerpání evropské dotace a podalo žádost na projekt „Pořízení automobilu pro Pečovatelskou službu Přeštice“. Vše proběhlo úspěšně a tak získala Pečovatelská služba Přeštice dotaci na nové elektromobily.

elektromobil pečovatelská služba Přeštice_0823_město Přeštice

„V červenci 2023 byl uveden do provozu již druhý elektromobil pořízený pro činnost terénních a ambulantních sociálních služeb Pečovatelské služby Přeštice. První elektromobil jsme převzali v březnu 2023,“ uvedla Martina Rulfová, vedoucí Pečovatelské služby Přeštice.

K zajištění bezproblémového provozu elektromobilů byly zřízeny i nabíjecí stanice přímo v areálu Pečovatelské služby Přeštice a Městského úřadu Přeštice.

„Jedná se o další krok, kterým se snažíme zefektivňovat, modernizovat a zkvalitňovat terénní pečovatelskou službu. Chceme být u klientů včas a pokrýt větší rozsah terénní služby, kterou poskytujeme každý všední den. Jezdíme i do spádových obcí, proto je nutné mít dopravu pro naše pečovatelky zajištěnou,“ říká Martina Rulfová.

Pečovatelská služba Přeštice pomáhá klientům s hygienickou péčí, podáním stravy, s běžným úklidem domácnosti, zajištěním obědů, nákupů a pochůzek, doprovodu a dopravy. „Naším cílem je vytvořit kvalitní mobilní zázemí pro poskytování terénní pečovatelské služby pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením tak, aby mohli nadále zůstat v prostředí svého domova, kde jsou spokojení,“ dodává vedoucí Pečovatelské služby Přeštice.

Foto město Přeštice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT