Zbyly vám špekáčky z výletu? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept!

10.07.2023 15:11

Opékání špekáčků na ohni je nedílnou součástí léta v České republice. Občas se stane, že nějaký ten špekáček zbyde. Vyzkoušejte recept na špekáčky s cuketou na pivě.

buřty s cuketou na pivě_Andrea Motlíková

Češi si velmi často pochutnávají při nejrůznějších příležitostech na špekáčcích. Grilovačky, zahradní slavnosti, výlety, tábory..., občas ale nějaký ten špekáček zbyde. Co s ním? Zbylé špekáčky můžete naložit do kyselého láku, opéct je s vejci na pánvičce a nebo můžete vyzkoušet zajímavý recept od foodblogerky Andrey Motlíkové. Její recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

Špekáčky s cuketou a zelím na pivě

Na přípravu budete potřebovat:

4 špekáčky

100g slaniny

1 malá hlávka zelí

1 cuketa

1 větší cibule

4 stroužky česneku

5PL kvalitního kečupu

3PL sójové omáčky

250ml černého piva

sůl

olej 

Postup přípravy receptu:

V pekáčku na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na ní orestujeme. Přidáme nakrájené buřty a necháme chvilku opéct. Poté přidáme nakrájené zelí a cukety, vmícháme kečup a sójovou omáčku, podlijeme pivem a podle potřeby osolíme. 

Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupňů asi 20 minut. 

Pak přimícháme posekaný česnek, dochutíme a necháme cca 10 minut ještě v troubě zhoustnout. 

Dobrou chuť!

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT