Město Rokycany plánuje celkovou revitalizaci Sportovního areálu Jižní předměstí

30.01.2024 10:45

Město má zpracovaný projekt na celkovou revitalizaci Sportovního areálu Jižní předměstí. V případě získání dotace začne město Rokycany s opravou za 50 milionů korun.  

sportovní areál jižní předměstí_ilustrační Rokycany

Sportovní areál se nachází jižně od základní školy Jižní předměstí. Nejprve v letech 1964-65 byla postavena běžecká dráha, vržiště a doskočiště pro lehkou atletiku, v dalším roce se předala do užívání škvárová hrací plocha. 

Hřiště bylo modernizováno na přelomu tisíciletí, škvárová plocha byla nahrazena hřištěm s umělým povrchem, kolem zřízena atletická dráha a postavena přízemní budova skladu sportovního náčiní. 

Počátkem 21. století se začalo připravovat rozšíření o areál pro minikopanou a streetball, s umělým povrchem, mantinely, brankami, koši na basketbal a osvětlením. 

Město má zpracovaný projekt na celkovou revitalizaci. Rekonstrukce sportovního areálu Jižní předměstí vyjde na 50 milionů korun. Realizace bude probíhat pouze v případě získání dotace z Národní sportovní agentury.

“Fotbalové hřiště se modernizuje tak, aby realizace umělého trávníku splnila podmínky atestačního osvědčení FAČR. Hřiště získá nový umělý povrch III. generace. Zároveň se vybuduje nový automatický zavlažovací systém,” uvádí město Rokycany.

Zmodernizuje se také osvětlení fotbalového hřiště. Upraví se velikost tenisového kurtu ze stávajícího rozměru 34x17,3 m na 36x18 m, tzn. že kurt bude mít standardní rozměr. Vybuduje se nový zavlažovací systém, jenž v současné chvíli kurt nemá. 

“Dále se modernizují zastaralé povrchy atletické dráhy a ostatních hřišť, které budou mít povrch dle současných standardů a parametrů. Investiční záměr dále komplexně řeší systém odvodnění celého sportoviště,” uvádí vedení města s tím, že nedílnou součástí projektu je pořízení mobilní konstrukce pro skok do výšky s krytem. 

Sportovní zařízení bude sloužit nejenom místním klubům, veřejnosti a místním školám, ale i obcím v rámci rozšířené působnosti.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT