Plzeň získala dotaci, v Malesicích se dočkají stavby kanalizace a vodovodu

30.11.2023 18:13

Město Plzeň získalo na stavbu klíčové infrastruktury devátého městského obvodu dotaci ve výši 179 milionů korun ze 43. výzvy Operačního programu Životní prostředí. Projekt za 349,5 milionů korun bez DPH bude zahájen už na začátku roku 2024.

Zarzycký Malesice

Zhruba tisícovka obyvatel se na nový vodovod a kanalizaci připojí. „Mám velkou radost, že můžeme zkvalitnit život obyvatelům Malesic. Jsem rád, že jsme na stavbu získali klíčovou dotaci, bez které bychom takto finančně náročný investiční projekt nemohli uskutečnit. Děkuji všem, kteří se na projektu a žádosti o dotaci podíleli. Je to kus odvedené práce, která měla smysl. Se samotnou stavbou chceme začít už v příštím roce,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Uvedená dotace se vztahuje na vybudování kanalizace, město rovněž podalo žádost o dotaci na výstavbu vodovodu, ve které v Národním programu Životního prostředí, případně ze 44. výzvy Operačního programu Životní prostředí, žádá o 70 milionů korun. Rozhodnutí o dotaci na vodovod padne až v prvních měsících příštího roku, ale bez ohledu na to bude již v nejbližších dnech dán pokyn k zahájení stavby.

Plzeň při svém rozvoji nezapomíná ani na obyvatele menších obvodů. „Malesice na vodovod a kanalizaci čekají už dvacet let, je to proto pro mě skvělá zpráva a děkuji za to, že jsme se konečně dočkali. V dohledné době plánujeme s Vodárnou Plzeň setkání s občany, kde jim bude celý projekt představen. Naším cílem je, abychom občanům usnadnili připojení na budovanou síť a nabídneme jim proto vyprojektování vodovodních i kanalizačních přípojek,“ reagoval starosta Malesic a současně náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Tak rozsáhlé práce s sebou i nesou různá omezení jako uzavírky a rozkopané silnice.

Foto FB Roman Zarzycký

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT