QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Tip na výlet do Rokycan: Projděte se na čerstvém vzduchu a potrénujte mozek!

11.03.2024 18:31

Městská knihovna Rokycany připravila pro širokou veřejnost procházku pro mozek.

procházka po Rokycanech_knihovna Rokycany_00324

V rámci Národního týdne trénování paměti 2024 připravila Městská knihovna Rokycany pro širokou veřejnost neobvyklou procházku po Rokycanech.

„Naše trasa zahrnuje pět stanovišť po Rokycanech. Výchozí bod je na okně městské knihovny, kde si po celý týden budou moci účastníci vyzvednout jednoduchou mapku. Potom záleží na každém, v jakém směru nebo které místo navštíví,“ řekla ředitelka knihovny Jana Aubrechtová.

Organizátoři vybrali taková místa, která letos připomínají a slaví nějaké významné výročí. Jedná se například o pomník Jana Žižky, zimní stadion, městské koupaliště, pamětní desku Bedřicha Smetany.

„Na těchto místech umístíme jednoduchou informaci o místě samém a naučíme vás některou paměťovou techniku. Na naší vycházce nepotřebujete papír ani tužku, nejste omezeni časem ani vzdáleností,“ zve ředitelka knihovny.

Procházet se a trénovat mozek můžete v týdnu od 11. do 17. března

Na Procházku s mozkem navazuje ve čtvrtek 14. března od 10 hodin ukázková lekce trénování paměti s certifikovanou trenérkou paměti v knihovně, nazvaná Hrátky s pamětí.

Foto ilustrační knihovna Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy