Rokycanští mohou využívat senior taxi. Kolik stojí jedna jízda?

08.01.2024 10:29

Město Rokycany zřídilo pro občany službu senior taxi. Službu je možno využívat od začátku ledna 2024.

Senior_foto Pixabay

Zastupitelstvo města schválilo na listopadovém zasedání zřízení příspěvku na taxi pro seniory od 75 let výše a osoby ZTP a ZTP/P s trvalým pobytem v Rokycanech.

„Město se rozhodlo ke zřízení služby také na základě žádosti seniorů z Rokycan, ke které se připojil Svaz tělesně postižených v Rokycanech. Jedná se o dotovanou dopravu, která bude sloužit seniorům a osobám se zdravotním postižením, kteří jsou držitelé průkazu ZTP nebo ZTP/P,“ uvedl starosta města Tomáš Rada.

Občanů nad 75 let věku je v Rokycanech přibližně 1300. Cílem nové služby je usnadnit seniorům a občanům s hendikepem vyřízení návštěv lékařů, úřadu či dojet si na nákup.

Službu dotovaného příspěvku na dopravu je možno využívat od začátku ledna 2024.

„Příspěvek bude činit 30 korun za jednu jízdu, která bude omezena na dvě jízdy za měsíc a proplácena jednou za tři měsíce na Odboru sociálním a zdravotním Městského úřadu Rokycany,“ vysvětlil vedoucí odboru sociálního a zdravotního Jiří Kruba.

Jak služba funguje? „Princip služby je jednoduchý. Senior si zavolá jakékoliv taxi, po ukončení jízdy si od řidiče taxi nechá vystavit účtenku a ve výplatních termínech příspěvku, tedy březen, červen, září a do 15. prosince si na Městském úřadu v Rokycanech, Odboru sociálním a zdravotním nechá proplatit nasbírané doklady,“ uvádí mluvčí města Rokycany s tím, že za jedno čtvrtletí bude možné proplatit maximálně šest dokladů ve výši 180 korun.

Detailní informace a pravidla pro využití senior taxi v Rokycanech naleznete ZDE.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24