Požáru domu v Plasích předcházel výbuch. Pro popáleného muže letěl vrtulník

31.10.2023 10:02     31.10.2023 14:55

V úterý 31. října došlo v dopoledních hodinách k požáru v rodinném domě v Plasích. Na místě zasahují všechny záchranné složky.

požár domu Plasy_1023_HZSPK

„Právě zasahujeme v Plasích u požáru v rodinném domě. Požáru údajně předcházel výbuch. Požár byl malého rozsahu. Na místě jsou dvě zraněné osoby z domu,“ informuje aktuálně o zásahu Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Na místo letěl vrtulník. „Z místa události záchranáři transportují muže cca 40 let, který utrpěl popálení na 20 % horní poloviny těla. Cestou Lzs je směřován na popáleninové centrum Praha Vinohrady. Žena ve věku cca 35-40 let utrpěla drobné zranění a bude transportována na akutní příjem FN Lochotín,“ uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Staticky by dle prvotních informací měl být dům v pořádku. Zničené jsou pouze výplně oken.

Co se přesně stalo, zjišťuje na místě policie. „Policisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti události,“ uvedla prozatím Eva Červenková, mluvčí policie.

AKTUALIZACE:

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

„Kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov se zabývají případem výbuchu zatím nezjištěné látky, ke kterému došlo dnes krátce po 9.hodině v jednom z rodinných domů v Plasích. Při výbuchu došlo ke zranění dvou osob osmatřicetileté ženy a pětatřicetiletého muže, kteří byli v blízkosti exploze. Zraněné osoby byly převezeny k lékařskému ošetření. Policisté se zabývají šetřením případu a zjišťují veškeré okolnosti výbuchu," uvedla k případu Eva Červenková, mluvčí policie.

„Škoda 50 tisíc korun. Jako příčina bylo stanoveno nedbalostní jednání," dodal Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT