Práce v Kaznějově končí! Řidičům se uleví - FOTKY

21.09.2023 15:21

Na konci září 2022 byly zahájeny stavební práce na silnici I/27 mezi Plzní a Plasy. Opravou v letošním roce procházel zejména 2,4 km dlouhý úsek, doprava byla v místě řízena semafory. Dopravní omezení na této komunikaci končí.

Oprava Rybnice - Kaznějov končí_0923_ŘSD (1)
Oprava Rybnice - Kaznějov končí_0923_ŘSD (1)Oprava Rybnice - Kaznějov končí_0923_ŘSD (2)Oprava Rybnice - Kaznějov končí_0923_ŘSD (3)

„Nyní v podstatě probíhají v rámci stavby Rybnice – Kaznějov na silnici I/27 na trase mezi Plzní a Plasy už pouze dokončovací práce,“ okomentoval Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Stavba samotná byla zahájena už v minulém roce, kdy na vjezdu do obce Rybnice došlo k vybudování nového zpomalovacího ostrůvku a opravě silnice v jeho bezprostředním okolí v délce zhruba 100 m. Během letošního roku pak došlo k opravě komunikace I/27 ve zhruba 2,4 km dlouhém úseku, a to na území obcí Rybnice a Kaznějov.

„Kromě výměny povrchu vozovky byly součástí stavby také úpravy autobusových zastávek v Kaznějově, úpravy chodníků a veřejného osvětlení. V současné chvíli už je provoz v řešeném úseku téměř bez omezení,“ uvedl Adam Koloušek s tím, že na místě už zůstává omezení jen v okolí křižovatky Plaské ulice se silnicí II/204, kde je rychlost snížena na maximálně 30 km/h.

Ředitelství silnic a dálnic za stavbu zaplatí 33,6 mil. Kč bez DPH.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT