Lektoři bikové školy budou na Špičáku dávat trenérské lekce zdarma

04.07.2023 13:32

Jízdu v terénu na speciálu určeném pro downhill si mohou zkusit nejen děti od 8 let, ale i všichni dospělí včetně úplných začátečníků. Lektoři budou dávat lekce zdarma, přijďte si vyzkoušet adrenalinovou jízdu i vy!

Bike Špičák_0723_Ski Bike Špičák

Biková škola Gravity Academy, která dlouhodobě působí v Bikeparku Špičák, si na sobotu 8. července připravila speciální akci pro děti i dospělé. Od 9 do 17 hodin si kdokoli (začátečníci i pokročilí) může přijít potrénovat jízdu na speciálním kole pro downhill, a to za asistence zdejších špičkových lektorů. Za tyto lekce se nic neplatí.

„Naši lektoři z Gravity Academy budou k dispozici v nejsilnějším personálním složení. Všech šest se bude v sobotu věnovat každému, kdo si bude chtít vyzkoušet jízdy v horském terénu nebo downhillu. Kdo nebude mít svoje kolo a vybavení, tomu ho můžeme půjčit. Do vyčerpání naší kapacity také zdarma. Zájemci si mohou vyzkoušet třeba i jízdu přes cvičné překážky,“ říká Jan Kasík z Bikeparku Špičák.

Centrum akce bude v sobotu 8. července u cvičného hřiště bikové školy, což je zhruba 200 metrů od hlavního parkoviště (P1). Biková škola je aktuálně otevřena každý den až do 15. září, stejně jako celý areál Ski&Bike Špičák, včetně provozu lanovky k rozhledně.

Bikepark Špičák nabízí 5 hlavních sjezdů a letos též novou, zatím 1,5 km dlouhou trasu. Více naleznete ZDE.  Vede z vrcholu Špičáku do zhruba poloviny kopce. S jejím dokončením se počítá příští rok. Jmenuje se Good Year Line a má nejnižší modrou obtížnost. Po odbočce z ní na trať Easy Way i rodiny s dětmi pohodlně sjedou až k lanovce.

Foto Bikepark Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT