QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lhota otevře dětem nové prostory. Dětská skupina vznikla díky odhodlání vedení obce

29.02.2024 18:36

Když se chce, všechno jde. Vytrvalost a odvaha starosty a místostarosty městské části zjevně inspiruje i jiné obvody při zařizování nových prostor pro předškolní děti.

Lhota DS
Lhota DSLhota DS1Lhota DS2Lhota DS3Lhota DS4Lhota DS5Lhota DS6Lhota DS7Lhota DS8Lhota DS9Lhota DS10Lhota DS11Lhota DS12Lhota DS13Lhota DS14Lhota DS15Lhota DS16Lhota DS17Lhota DS18

Rekordně krátká doba stačila desátému plzeňskému městskému obvodu, aby zřídil nové zázemí pro dětskou skupinu. "Původní plán byl otevřít nové prostory do konce roku 2023, netušili jsme, kolik práce dá samotné papírování k projektu. Nyní již čekáme na poslední papíry od hasičů a v březnu by se měly nové prostory otevřít dětem," uvedl strarosta Lhoty Jan Havel.

Na jaře ještě obvod dokončí terénní úpravy v okolí stavby.

Kontejnerová školka pojme 12 předškolních dětí. I tento počet pomůže místním obyvatelům. Lhota je neustále se rozrůstající městská část a místa ve školce jsou nedostatečná. "Rodičům jsme se tedy rozhodli pomoci a vybudovat co nejrychleji nové prostory. Stavba zahrnuje hernu, šatnu, sociální zázemí a výdejnu jídla," doplnil místostarosta obce Ondřej Topinka.

Projekt pochválil i náměstek primátora města Plzně Aleš Tolar. "Jde o první vlaštovku, ale věřím, že podobných zařízení bude i jinde v Plzni přibývat. Je to skvělé a operativní řešení nedostatečných kapacit pro předškolní děti," pochválil náměstek.

Foto Qap

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT