QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Kostelci mají nové víceúčelové hřiště, nabídne zázemí i přespolním - FOTKY

02.11.2023 8:11

Úplně nové multifunkční hřiště mají nyní v Kostelci na Tachovsku nedaleko fotbalového hřiště. Místní jsou za hřiště rádi a již brzy budou moci využívat sportovní plochu i přespolní.

IMG_1476
IMG_1476IMG_1473IMG_1478IMG_1491IMG_1492IMG_1494IMG_1497

Nová umělá plocha se nachází přímo u hlavního fotbalového hřiště a prostoru, kde cvičí hasiči. V Kostelci vznikl velký sportovní areál, kde jsou kromě hřiště ve zděné budově i šatny a sociální zařízení.

Hřiště už místní využívají, sportovat se na něm může i za tmy, je dobře osvětleno. "Umělý povrch nabízí zázemí k mnoha sportům, hraje se tu tenis, volejbal, košíková i malá kopaná. A to dokonce i večer, hřiště má totiž stožárové osvětlení, které pokryje světlem celou hrací plochu. K tomu jsme samozřejmě museli udělat i příjezdové komunikace, parkovací místa a neméně důležité chodníky," ukazuje na celé prostranství starosta Kostelce František Trhlík.

Časem se budou k místním moci přidat i přespolní a sportovní plochu využívat. "Od příštího roku bude takový plánovací kalendář, kam se budou zapisovat nejen místní sportovci a kluby, ale také školy a případně další zájemci. Hřiště tak bude neustále zaplněno sportovci," dodal starosta.

Hřiště si místní pochvalují. "Hrajeme tu různé míčové hry, zejména děti si to tady užívají. Jsme moc rádi, že tuhle možnost máme," usmívala se místní Petra Rejsová.

Obec chce ještě jednu budovu přistavět, tu by měly využívat hlavně děti. Celé hřiště vyšlo na šest miliónů korun, velký podíl získala obec jako dotaci z Národní sportovní agentury, a to ve výši 4,5 milionu korun.

Foto Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT