QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Základní škola v Domažlicích se dočkala nového sociálního zázemí

14.09.2023 9:55

Během letních prázdnin probíhala ve druhém patře Základní školy Msgre B. Staška rekonstrukce sociálního zázemí. Město za rekonstrukci zaplatilo více než milion korun.

Nové sociální zázemí ZŠ Domažlice_0923_město Domažlice (1)

Rekonstrukce sociálního zařízení navázala na loňskou letní renovaci v prvním nadzemním podlaží. Práce probíhaly během letních prázdnin, aby nenarušily školní výuku.

„Rekonstrukce byla naplánována přes prázdniny, vše se stihlo dokonce o pár dní dříve oproti plánu. Děti tak mohly v klidu nastoupit do školy," konstatoval místostarosta Domažlic Viktor Krutina.

Rekonstrukce proběhla takzvaně od podlahy.Na dělníky čekalo osazení nových umyvadel, položení nových rozvodů, vyspravení stěn, malby zdí a další drobné práce s rekonstrukcí spojené,“ uvádí město Domažlice.

Během prázdnin byly opraveny toalety dívek, chlapců i zaměstnanců. Došlo také na rovnání podlah, nový nátěr topných těles, nové obklady stěn. Nové jsou také sanitární příčky, pisoáry, záchodové mísy a dveře.

„Celková cena rekonstrukce je 1.264.343,72 Kč bez DPH, nakonec je nižší o 1250 Kč bez DPH oproti ceně vysoutěžené vlivem vzniku započítání více- a méněprací,“ uvádí město Domažlice.

„V opravách sociálních zázemí v této škole chceme pokračovat i nadále, opět počítáme s prázdninovým termínem," doplnil místostarosta.

Foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT