Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lyžařský areál Špičák přerušuje provoz

13.01.2023 21:03

Nedostatek sněhu trápí nejen milovníky zimních sportů, ale zejména provozovatele lyžařských areálů. Špičák byl jediný areál, který byl alespoň částečně v provozu. Kvůli nedostatku sněhu a teplému počasí tady ale byli nuceni přerušit provoz.

Šúičák Šumava 29_12_foto QAP (6)

"Přerušujeme provoz areálu od soboty 14. ledna 2023. Kvůli nedostatku sněhu musíme areál dočasně uzavřít. Předpověď počasí příští týden slibuje ochlazení pod bod mrazu i sněhovou nadílku. Budeme dělat maximum, abychom se na svahu příští víkend zase sešli," uvádí vedení lyžařského areálu Špičák.

Vedení Špičáku se snažilo o provoz, i když sněhová situace je velmi špatná. Jezdily tu hlavně děti ze školních lyžařských kurzů. Alespoň pro ně byla co nejdéle otevřena sjezdovka Spodní Šance.

„Snažíme se dělat maximum, abychom Spodní Šanci udrželi v provozu co nejdéle především kvůli školním lyžařským kurzům. Každý den tu lyžuje okolo 300 dětí,“ uvedl v tomto týdnu ředitel areálu Vladimír Kasík ze Ski&Bike Špičák.

Nyní ale musí areál provoz zcela přerušit. I na Šumavě stále panuje velmi teplé počasí a areály nemohou zasněžovat. Předpověď na víkend slibuje na Šumavě ještě teplé a deštivé počasí. Ochladit by se mělo až v týdnu. Sněžit má podle nejnovější předpovědi sice jen ve středu, ale od středy má na Šumavě i mírně mrznout. A to by pro areály znamenalo možnost začít vyrábět technický sníh.

Na Špičáku museli posunout také začátek lyžařských kurzů. "Víkendové 6denní kurzy by měly být zahájeny o týden déle, tedy od 21. a 22. ledna, jak jsme již avizovali. O případných změnách vás budeme informovat," uvádí vedení areálu.

Kvůli špatným sněhovým podmínkám některé areály ještě zimní sezonu ani nezahájily. Týká se to například i německého Javoru.

foto: ilustrační - prosinec 2022 / QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte