QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak to aktuálně vypadá na Špičáku? I přes déšť se lyžuje

09.02.2024 10:21

Šumavský Špičák aktuálně nabízí 5 kilometrů sjezdovek. Podmínky jsou jarní a sníh firnový.

sjezdovka spicak

Podmínky na šumavském Špičáku kopírují aktuální počasí v celém Česku. Déšť ukončil provoz sjezdovek a vleku pod hotelem Sirotek a již dříve i sjezdovky vedoucí od hlavního parkoviště.

„Aktuálně se dá lyžovat na 5 kilometrech sjezdovek. V průměru na nich leží cca 30 cm sněhu, ale vzhledem k aktuálním podmínkám jeho vrstva místy kolísá. Děláme maximum, kam nás počasí pustí. Toto ovlivnit nemůžeme,“ říká Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

Přehled otevřených tratí (může se změnit, bude záležet na počasí): jednička Turistická, dvojka U zalomeného, trojka Slalomová, pětka Spodní Šance a dětské hřiště/pohyblivý koberec před chatou Blaženka.

Špičák aktuálně:

Dnes: 4.8 °C,

Aktuálně na vrcholu: 3.6 °C

Aktuálně v údolí: 4.8 °C

Zítra: 12.8 °C

Pozítří: 3.4 °C

Sníh / nový: 30/- cm

„Počasí v českých horských střediscích rozhodně nepřipomíná půlku února a nedělá tak vůbec radost těm návštěvníkům, kterým už začaly jarní prázdniny. V pátek bude pokračovat nevlídné počasí s velkou oblačností a občasným deštěm či mrholením, navíc se bude ještě více oteplovat.. V sobotu tam očekáváme už spíše dubnový den, ale přesto se najdou místa, kde právě sobota bude díky přechodnému zlepšení počasí nejlepším dnem tohoto týdne pro venkovní aktivity na horách a na mnoha místech v Česku si tak v sobotu budete moci pěkně zalyžovat. Sněhové podmínky v největších českých skiareálech jsou díky technickému sněhu většinou zatím stále ještě dobré, avšak mimo sjezdové tratě je již situace mnohem horší. Častý déšť ale zhoršuje podmínky i na sjezdových statích," uvádí aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT