QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začínají stavební práce ve městě Stod. Řidiče čeká dopravní komplikace

11.04.2023 10:48

Řidiče na silnici I/26 mezi Stodem a Holýšovem čeká zdržení. Začínají totiž stavební úpravy, které přinesou výrazné dopravní omezení.

ilustrační foto RSD

Provoz bude v místě řízen kyvadlově pomocí semaforů. „Od 11. dubna 2023 bude probíhat akce Ředitelství silnic a dálnic, a to stavba odbočovacího pruhu na Merklín. V místě stavby bude umístěn semafor ve směru na Holýšov a Plzeň. Směrem na Merklín se bude odbočovat z hlavní silnice, avšak při příjezdu od Merklína, bude objízdná trasa přes ulici Kostelní do Bezručovy, a pak se napojí zpět na hlavní – Domažlickou, na křižovatce u mostu,“ uvádí Jiří Vlk, starosta města Stod.

„Doba uzávěrky je do 9. června 2023. V době stavby bude průjezd městem Stod poměrně problematický, ale tato stavba dopravě ve městě výrazně pomůže a urychlí ji,“ dodává starosta.

Stavba zahrnuje i nové obruby a sjezdy. „Součástí stavby, která zahrnuje i obnovu konstrukce vozovky v místě rozšíření, bude osazení nových obrub, úprava sjezdů a navázání parkovacích stání,“ doplnil Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Úpravy na zhruba 100 metrů dlouhém úseku vyjdou ŘSD na 2,6 mil. Kč bez DPH.

Foto ilustrační ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT