QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vyražte na šumavský Špičák. Lanovka je ještě v provozu o víkendech

29.09.2023 18:06

Lanovka na šumavský Špičák jezdí od poloviny září už jen o víkendech a svátcích. V provozu bude v tomto režimu až do 31. října.

spicak 2
spicak 4spicakspicak 2spicak 3lanovka spicak

"Lanovka převeze pěší i cykloturisty, paraglidisty a tělesně postižené. Kola i kočárky převeze zdarma," informuje areál Špičák. Jízdenky na lanovku si můžete koupit online.

Na vrcholu Špičáku můžete navštívit rozhlednu, z které je vidět do údolí řeky Úhlavy, při pohledu na druhou stranu máte jako na dlani vrcholky v německém příhraničí. Díky dalekohledům nyní dohlédnete ještě dál a za hezkých podmínek můžete pozorovat třeba i vrcholy Alp. Rozhledna na Špičáku byla postavena v roce 2014 kvůli zatraktivnění letní sezóny. Občerstvení funguje přímo pod rozhlednou ve zdejším kiosku nebo v dolní stanici lanovky.

K rozhledně se samozřejmě lze dostat i pěšky. V okolí Špičáku můžete absolvovat zajímavé výlety. S dětmi doporučujeme obejít zdejší naučné stezky - Zajícovu a Datlíkovu. Ze špičáckého parkoviště se můžete vydat i na pohodový jezerní okruh k Černému a Čertovu jezeru. Výlet jsme pro vás sepsali ZDE.

foto: FCB Ski&Bike Špičák

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT