QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Senior uvízl ve studni, ven mu pomohli hasiči. Na místo letěl vrtulník – FOTKY

27.02.2024 13:05

K události došlo v úterý 27. února v obci Olbramov na Tachovsku. Prokřehlému muži pomohli ven ze studny hasiči.

záchrana seniora ze studně_0224_HZSPK (3)
záchrana seniora ze studně_0224_HZSPK (3)záchrana seniora ze studně_0224_HZSPK (1)záchrana seniora ze studně_0224_HZSPK (2)záchrana seniora ze studně_0224_HZSPK (4)záchrana seniora ze studně_0224_HZSPK (5)záchrana seniora ze studně_0224_HZSPK (6)

„Dnes krátce před polednem jsme přijali oznámení o muži zaklíněném ve studni. Muž r. 1948 slezl do studny v obci Olbramov z důvodu opravy potrubí. Z dosud nezjištěných příčin se mu nepodařilo vylézt zpět, proto byly na místo přivolány složky IZS,“ uvedla mluvčí policie Iva Vršecká.

Muž byl s pomocí Hasičského záchranného sboru vyproštěn.

„Pomocí nastavovacího žebříku jsme zachránili muže, který byl asi po prsa ve vodě a prokřehlý zimou. S dopomocí našeho kolegy ale byl schopen vylézt po žebříku. Následně si jej převzala ZZS,“ okomentoval zásah Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Pro zraněného muže letěl vrtulník. „U muže (ročník 1948) s velkou pravděpodobností došlo vlivem zdravotní indispozice k sesunu do studny. Tento stav přetrvával i po ošetření, muž byl předán na transport LZS a byl směřován na akutní příjem Fn-Lochotín,“ upřesnila informace Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

„Na místě se nachází hlídka OOP Konstantinovy Lázně, dechovou zkoušku nebylo možné provést, proto byl zajištěn odběr krve ke zjištění, zda nebyl muž ovlivněn alkoholem. Policisté provádí ve věci další šetření,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT