QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská Techmania slavila 14. narozeniny - FOTKY

05.11.2022 13:14

Už 14 let mohou lidé navstěvovat v Plni vědecké a zábavné centrum Techmania Science Center. V pátek 4. listopadu se konala akce k narozeninám.

Techmania narozeniny 2
Techmania narozeniny 2Techmania narozeniny 4Techmania narozeniny 6Techmania narozeniny 5Techmania narozeniny 7Techmania narozeniny

Narozeniny slavila Techmania samozřejmě se svými návstěvníky, pro které připravila na páteční podvečer akci s názvem Rej vědců. Úkolem byl sběr razítek do speciální karty, plná karta pak přinesla návštěvníkům odměnu,

Lidé mohli tak v Techmanii potkat mnoho "vědců". Například Marie Curie Sklodowská vysvětlovala, jak byla objevena radioaktivita a jak jí dnes využíváme. Připraveny byly i show a program probíhal také v přilehlém 3D planetáriu. To je součástí Techmanie od roku 2013.

Techmanie s planetáriem se dlouhodobě těší z velké návštěvnosti, od počátku tohoto roku ji navštívilo už 100 tisíc návštěvníků. Kromě široké veřejnosti sem chodí i školy. „Nejkrásnějším narozeninovým dárkem je pro Techmanii přízeň a zájem o její návštěvu a využití ze strany veřejnosti i škol," uvedla Kateřina Chábová, manažerka z Techmania Science Center.

Centrum má za cíl u dětí rozvíjet znalosti a motivovat je k zájmu. „Techmania za dobu své existence dokázala, že má na poli vzdělávání a chytré zábavy své pevné místo. Je oblíbeným turistickým cílem a významnou vzdělávací institucí, která má zejména u dětí a mladých lidí vliv na rozvoj jejich motivace k zájmu nejen o přírodní a technické obory, ale obecně o dění kolem světa vědy a vědeckých výstupů,“ uvádí Jiří Královec, ředitel Techmanie.

foto: Techmania Science Center

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT