Město Touškov čekají velkolepé oslavy kulatého výročí

03.08.2023 8:11

Město Touškov oslaví své významné výročí 480 let od udělení městských práv velkolepou oslavou. Na co všechno se můžete těšit? Přinášíme podrobnosti.

IMG_5108-2-2

V letošním roce uběhne 480 let od udělení městských práv Městu Touškov. „Každé výročí si zaslouží minimálně drobné připomenutí, ale pokud se jedná o kulaté výročí 480 let, pak je to velký důvod k oslavám,“ říká starostka Města Touškov Kateřina Duchková.

Oslavy budou velkolepé, součástí je i letní kino, které bude probíhat už od pondělí 7. do pátku 11. srpna ve dvoře úřadu. Začátek je vždy v 21:00, vstupné je dobrovolné. Co se bude promítat? První den to bude Bezva ženská na krku, další večer Teroristka, následuje Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ve čtvrtek se bude promítat Mamma mia! a poslední večer bude patřit filmu Vstupenka do ráje.

Bohatý program oslav je naplánován na víkend 12. a 13. srpna. V sobotu 12. srpna začnou oslavy ve velkém. Ve 13 hodin bude v místním kostele slavnostní bohoslužba s kardinálem Dominikem Dukou, ve 14:15 budou zahájeny oslavy požehnáním hasičskému vozu.

„Naši touškovští hasiči přivezou nově repasovanou cisternu Tatra, které bude v rámci městských oslav požehnáno kardinálem Dominikem Dukou. Dále nás čeká dobové vystoupení, předání čestného občanství, hudební program a mnoho dalšího,“ uvádí Kateřina Duchková starostka Města Touškov.

Návštěvníci se také mohou těšit na vystoupení vokálního kvintetu HLASOPLET v 17:30, v 19:00 Karel Gott Cover Band, české pop-rockové hity zahraje v Touškově kapela FLÁM v 21:00.

V neděli 13. srpna čeká na zájemce od 12:30 procházka po městě s povídáním o historii (sraz před úřadem), venkovní divadlo u kostela nebo koncert strahovského orchestru.

„Pro všechny zájemce o historii, a nejen pro ně, jsme připravili výstavu městských archiválií a fotografií. Prohlédnout si ji budete moci o víkendu 12. a 13. srpna v prostorách vestibulu a obřadní síně městské radnice,“ uvádí starostka.

Historií města se dopodrobna zabývá speciální vydání Touškovského zpravodaje. Program oslav i zajímavosti o městě naleznete ZDE.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24