Mladí plzeňští lukostřelci zcela ovládli kategorii do 18 let na MČR - FOTKY

16.08.2023 13:29

Ve dnech 11. až 13. srpna proběhlo v Chebu 32. Mistrovství České republiky v terčové lukostřelbě dorostu. 1. Lukostřelecký klub Plzeň 1935, sídlící ve Štruncových sadech, reprezentovalo 11 lukostřelců, jednalo se o druhou nejúspěšnější výpravu.

mix-team 3
mix-team 3Kilian Ondřej 2Kilian OndřejLouvarová Andrea 2Louvarová Andrea 3Louvarová AndreaLouvarová Andrea 4mix-team 1mix-team 2mix-team 3muži U18ženy U 18 2ženy U18

Turnaje v Chebu se zúčastnilo rekordních 97 lukostřelců v celkem 4 kategoriích jednotlivců a 5 kategoriích družstev. Turnaj se skládal tradičně z kvalifikační části, dále pak z eliminací jednotlivců a eliminací družstev, kde jsou udělovány medaile a tituly mistrů ČR.

„Lukostřelecký klub v Chebu je tradičně vnímán jako vynikající organizátor podobných akcí a ani tentokrát nezklamal. Halová sezóna napověděla, že letošní rok bude výkonnostně opravdu vysoko a to se potvrdilo i ve venkovní sezóně. Nejúspěšnější střelkyní byla Andy Louvarová, která získala titul s mix-teamem a dvě stříbra s družstvem i jako jednotlivec,“ uvedl Jan Šípek, šéftrenér 1.LK Plzeň 1935.

Výjimečná byla situace, kdy plzeňští lukostřelci bojovali ve finálové aréně v kategorii do 18 let o všech pět titulů. „Konečné skóre dvě zlaté a tři stříbrné mohl dopadnout lépe, přesto je tato bilance v moderní lukostřelbě ojedinělá,“ dodal Jan Šípek.

Ve finálové aréně v soubojích o medaile nastoupili plzeňští lukostřelci celkem k šesti soubojům. V úvodu získal zlato mix-team, v souboji proti domácímu LK ESKA Cheb ztratili první set, pak už hladce došli pro titul poměrem 6:2.

Mezi střelkyněmi do 18 let v letošním roce suverénně úřaduje Andrea Louvarová a potvrdila to i v letošním roce. První dva souboje zvítězila 6:0 a 6:2. Čtvrtfinále a semifinále ale ukázalo, jak silná konkurence je na lukostřeleckém závodním poli.

O individuální titul žen do 18 let se již potřetí utkala Andrea Louvarová s Barborou Brettlovou z LK ESKA Cheb. „Andy střílela v neděli již třetí souboj a bylo to znát na koncentraci během střelby. Barbora projevila více odhodlání a poměrem 7:3 Andy porazila,“ uvedl Jan Šípek, šéftrenér 1.LK Plzeň 1935.

Team žen do 18 let nastoupil do souboje o titul se silnou sadou 51, soupeřky ovšem nasadily v dalších sadách vyšší tempo a sady 54, 53 a 52, za které by se nemusela stydět ani reprezentace a přesunuly titul z Plzně do Prahy.

Souboj o titul mužů do 18 let proti LK Brno 05 se z obou stran nesl v nervózním duchu, pro všechny mimo zkušeného Lukáše Fritsche se jednalo o první souboj o titul a právě Lukášovi zásahy do žluté přikláněli poměr sad na plzeňskou stranu. Čistá výhra 6:0 znamenala druhý titul pro Plzeň.

Poslední plzeňský souboj měl Ondra Kilian, který poprvé střílel o titul. Soupeř Matyáš Mlíka z LK Cere na tom byl podobně, a tak se souboj nesl z obou stran s nervózním výkonem. Matyáš Mlíka byl nakonec úspěšnější opět poměrem 7:3.

Foto 1.LK Plzeň 1935

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT