Kulturní centrum - Pivovar Domažlice získalo mezinárodní architektonické ocenění

10.10.2023 13:20

Stavba Kulturního centra Pivovar Domažlice získala další architektonické ocenění, tentokrát na mezinárodní půdě.

Pivovar Domažlice_ilustrační pivovardomazlice.cz
Pivovar Domažlice_ilustrační pivovardomazlice.czarchitektonická cena pro Pivovar Domažlice_1023_město Domažlice (2)architektonická cena pro Pivovar Domažlice_1023_město Domažlice (3)architektonická cena pro Pivovar Domažlice_1023_město Domažlice (1)

Ceny BIG SEE Design Grand Prix jsou udělované v rámci Měsíce designu. Jde o velkou akci určenou pro odbornou i laickou veřejnost, představující úspěchy slovinského designu a designu jižní a východní Evropy.

Ocenění Velká cena za design v cestovním ruchu-Kreativní příběh a identita jako zkušenost získalo Kulturní centrum Pivovar Domažlice. V pátek 6. října si ho ve slovinské Lublani převzali zástupci města a atelieru MEPRO, který přestavbu historického pivovaru v multifunkční centrum projektoval.

Program akcí ve Slovinsku po celý říjen zahrnuje konference, přednášky významných designérů z celého světa, výstavy a mnoho doprovodných akcí konaných po celém městě. Nejlepší soutěžící podle několika odborných porot získávají ocenění ve více kategoriích.

„Viděli jsme mnoho podnětných a inspirativních projektů. Těžko se určuje, co je nejlepší, v paměti mi ale zůstala například restaurace v Kosovu, která přinesla unikátní kombinaci kamene, skla a oceli v náročných konstrukčních variacích. Takový projekt bych třeba v Kosovu nehledal," popsal starosta Antoš jeden z dojmů z velkého veletrhu designu a architektury.

Stavba Kulturního centra - Pivovar Domažlice již dříve uspěla v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje, v klání Opera Civitatem a v rámci udílení Českých cen za architekturu získala Cenu ministerstva pro místní rozvoj za prosazování kvalitní výstavby prostřednictvím architektonických soutěží.

Foto ilustrační pivovardomazlice.cz, město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT