O titul Vesnice roku 2023 bude usilovat městys z Tachovska!

13.06.2023 10:41

Kdo bude za Plzeňský kraj bojovat o titul Vesnice roku 2023 je rozhodnuto. Z celkem 20 přihlášených obcí z kraje zvítězil městys Chodová Planá a postupuje tak do celostátního kola.

Chodová Planá bude bojovat o titul vesnice roku 2023_FB Vesnice roku

Soutěž Vesnice roku má již dlouholetou tradici. Do letošního sedmadvacátého ročníku soutěže se přihlásilo celkem 175 obcí z celé republiky, které budou bojovat o prestižní titul Vesnice roku 2023. „V průběhu měsíců května a června budou přihlášené obce navštíveny a hodnoceny krajskými hodnotitelskými komisemi, které vyberou krajské vítěze. Ti následně postoupí do celostátního kola, jehož hodnocení bude probíhat na přelomu srpna a září,“ uvádí organizátoři soutěže.

V dnešních dnech jsou postupně finalisté odtajňováni. Plzeňský kraj už zná svého reprezentanta, který bude bojovat o titul Vesnice roku 2023. „Plzeňský kraj už zná svého vítěze. Stala se jím obec Chodová Planá v okrese Tachov. Ostatní výsledky zatím komise tají a budou uveřejněny na krajské slavnosti ve vítězné obci 12. srpna,“ informovali organizátoři.

„Městys získal nejvyšší ocenění v podobě Zlaté stuhy, která se uděluje za nejlepší a vyváženou prezentaci v různých oblastech. Věřím, že jdeme správným směrem, který bude udržitelný a bude zvyšovat kvalitu života v naší obci. Těším se na setkání s vámi při slavnostním vyhlášení,“ uvedl Luboš Hlačík, starosta Chodové Plané.

V letošním roce se do boje o prestižní titul přihlásilo 175 obcí z celé České republiky. „Nejvíc obcí (20) se do letošního ročníku soutěže přihlásilo v Plzeňském kraji. Největší přihlášenou obcí jsou Dolní Břežany (Středočeský kraj) s 4 380 obyvateli. Tou nejmenší obcí je naopak Suchá Lhota (Pardubický kraj) s 84 obyvateli,“ uvádí organizátoři ankety.

Držme palce Chodové Plané, aby pro Plzeňský kraj vybojovala absolutní vítězství!

Foto FB Vesnice roku

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT