Plánovaná uzavírka u Boleváku se posouvá, práce začnou až po prázdninách

08.04.2023 13:31

Až po letních prázdninách začne uzavírka u Velkého Boleveckého rybníka. Práce měly být původně zahájeny již v dubnu, vedení obvodu ale nechalo stavbu přesunout mimo hlavní turistickou sezónu.

Bolevák_MMP

První plzeňský obvod odmítl plánovanou uzavírku spojenou se stavebními pracemi v těsné blízkosti Velkého Boleveckého rybníka. Práce totiž měly probíhat v hlavní turistické sezóně.

Jedná se o vybudování nových přípojek pro plánovaný stánek s občerstvením pod Bílou Horou. Jednička se ale na konec dohodla na odložení prací se Správou veřejného statku města Plzně.

Stavební práce se měly původně rozjet už 11. dubna, uzavírka měla trvat až do konce července. Místo v blízkosti pláže pod Bílou Horou by bylo uzavřené ze všech čtyř stran pro chodce i cyklisty.

„Práce by významně omezily přístup chodců k rybníku v blížící se sezoně. I proto jsme otevřeli jednání a domluvili jsme se, že teď se tyto stavební práce realizovat nebudou, a doporučili jsme, aby se s nimi začalo až po letních prázdninách. Zároveň jsme požádali, aby investor projednal možnost řešit tyto práce po částečných uzavírkách tak, aby byl co nejméně omezen průchod pro chodce,“ uvedl místostarosta Jedničky Jiří Uhlík, v jehož gesci je doprava.

foto:  ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT