Dobrá zpráva pro Plzeňany! Vánoční tramvaj se vrátí

13.12.2023 11:10     13.12.2023 14:34

V pondělí 11. prosince došlo ke střetu vánoční tramvaje a nákladního automobilu. Oblíbená vánoční tramvaj ke smutku většiny Plzeňanů toho dne dojezdila. Aktuálně to ale vypadá, že se tramvaj opět vrátí do plzeňských ulic!

Vánoční tramvaj č. 2_2023_PMDP (2)
Vánoční tramvaj č. 2_2023_PMDP (2)Vánoční tramvaj č. 2_2023_PMDP (1)Vánoční tramvaj č. 2_2023_PMDP (3)vánoční tramvaj 2023_PMDP

„Letošní plzeňská vánoční tramvaj bohužel po pondělní srážce s náklaďákem dojezdila a do Vánoc už se na koleje nevrátí, ale prozradím, že v dopravním podniku pracují na náhradním řešení, které bude rovněž mimořádné,“ uvedl dnes dopoledne na Facebooku Aleš Tolar, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Vánoční výzdobu už nebude vozit na svém kabátě nejnovější, ale naopak jedna z nejstarších tramvají "Tatra", která teprve před pár dny vyjela s původním červenobílým nátěrem, aby avizovala blížící se 125. výročí plzeňské MHD. Po zbývající adventní dny se stane zároveň i vánoční tramvají. Vyjet by měla v pátek,“ prozradil náměstek.

O dopravní nehodě jsme detailně informovali ZDE.

AKTUALIZACE:

„Bohužel je vánoční tramvaj tak poškozená, že není v našich silách ji opravit, aby ještě v letošním roce vyjela. Ale….Vánoční tramvaj jezdící v ulicích Plzně v adventním čase je už prostě tradicí, kterou nechceme porušit. Proto jsme přemýšleli nad různými variantami náhrady s ohledem na čas, který zbývá do Vánoc," uvedlo PMDP.

„Vzhledem k tomu, že v příštím roce slavíme krásné výročí 125 let městské hromadné dopravy v Plzni, ke kterému vznikl speciální nátěr tramvaje typu KT8D5.RN2P, tak nás napadlo, že se pokusíme tuto speciální tramvaj na chvilku předělat na novou „vánočku“. Naši šikovní kolegové v rekordním čase přeinstalovali světelné dekorace, které ještě zítra doplníme o samolepky s vločkami. Tramvaj ještě bude muset na zkušební jízdu, ale na pravidelnou linku bude nasazena nejpozději v pátek," informovalo PMDP.

Foto PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT