Jak ve městech Plzeňského kraje zlikvidovat vánoční stromek?

05.01.2024 14:48

Vánoce jsou za námi, nastává tak tradiční situace, kdy téměř každá domácnost řeší problém s odstraněním vánočního stromku. V každém městě jsou trochu jiné postupy a pravidla, přinášíme informace.

Vánoční stromky končí u popelnic1

Někdo odstrojí stromek hned po Vánocích, někdo na Tři krále, někdo ho má třeba až do Velikonoc. Kam s ním? Stromek můžete odvézt do nejbližšího sběrného dvora, nebo využít služeb svozu vánočních stromků ve vašem městě.

Stromky je nutné kompletně odstrojit. Nevhazujte je do popelnic, zabere zbytečně místo.

Svoz vánočních stromků v Plzni bude probíhat celý leden. „Vánoční stromky odkládejte vedle veřejných stání na separované odpady - k „barevným“ nádobám. Stromky zde odkládejte vcelku, bez ozdob a háčků, a tak, aby nebránily dalšímu užívání nádob na odpad,“ uvádí sedmý plzeňský obvod. Toto pravidlo platí pro celé území města.

V Rokycanech se budou stromky svážet od 8. ledna do 25. ledna vždy v pondělí a ve čtvrtek. „Využijte služeb sběrného dvora: stejně jako další druhy komunálních odpadů, můžete dřevnatý bioodpad odvézt na sběrný dvůr Němčičky nebo do Jiráskovy ulice a nebo odložte stromek vedle kontejneru na směsný komunální odpad,“ uvádí mluvčí města Rokycany.

V Domažlicích jsou na vánoční stromky umístěny velkoobjemové kontejnery. „Do kontejnerů patří výhradně vánoční stromky a je zakázáno do nich ukládat jakýkoliv jiný odpad,“ uvádí město Domažlice.

Seznam stanovišť, která budou fungovat od 2. 1. 2024 do 19. 1.2024:
- ul. Petrovická – parkoviště
- ul. 28 října – horní část parkoviště
- ul. Kosmonautů – u kontejnerů (pod areálem Policie ČR )
- ul. Kosmonautů – u spodních garáží
- ul. Palackého – u garáží ( rozvodna )
- ul. Dvořákova – parkoviště
- ul. Mánesova – křižovatka s ul. Kunešova
- ul. Mánesova – u pošty č. 3
- ul. Ladova – velké parkoviště

V Klatovech bude svoz stromků probíhat do konce ledna, především v pondělí, středu a pátek. „Stromky, které jsou kompletně odstrojené, odložte vedle nádob na směsný komunální odpad, které jsou pravidelně sváženy, nebo je odevzdejte přímo na nejbližší sběrný dvůr,“ uvádí vedení města Klatovy. „Pamatujte, vánoční stromek nepatří (celý, ani rozřezaný) do nádob na směsný komunální odpad.“

 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT