Hrady a zámky v regionu se otevírají o Velikonocích

05.04.2023 16:30

Turistická sezóna na památkách začala na počátku dubna. Většina hradů a zámků v regionu zve návštěvníky i o Velikonocích. Kdy a kde bude otevřeno? Čtěte níže.

CG0A2474

Hrad Kašperk, nejvýše položený královský hrad, je otevřen po celé Velikonoce. Od čtvrtka 6. dubna do pondělí 10. dubna, tedy po celé velikonoční prázdniny, budou slavit na hradě Velikonoce. Oblíbená středověká hudební skupina Benedictus zahraje na hradním nádvoří během sváteční neděle a pondělí. Připravené jsou komentované prohlídky hradu.

Na Švihově bude otevřeno na Velký pátek, o víkendu i o Velikonočním pondělí. "Od čtvrtka 6. 4. do neděle 9. 4. si můžete přijít s dětmi zahrát na hledače velikonočních symbolů. Ty budou ukryté po hradě a vy je během prohlídky můžete všechny najít. V sobotu a v neděli budou na hradním nádvoří připravené hry s Popelkou. Minulý rok měly tyto hry úspěch, a proto jsme se rozhodli, že je v malé obměně uspořádáme i letos. Na děti bude čekat hned několik úkolů, po jejichž splnění získají odměnu," informují pořadatelé.

Hrad Rabí nebo Velhartice můžete rovněž navštívit po celé velikonoční prázdniny od 6. do 10. dubna. A otevřen bude i zámek Manětín na severním Plzeňsku, kterému se přezdívá barokní perla západních Čech.

Na zámku v Chudenicích je až do 10. dubna k vidění Velikonoční výstava ZO ČZS Chudenice. „Návštěvníci uvidí rukodělné výrobky členů zahrádkářské organizace ale i obyvatel Chudenic. Je tu k vidění také řada vajíček zdobených různými technikami, pomlázky v nejrůznějších velikostech, řehtačky a kapičky, ale také velikonoční pokrmy,“ informují z hradu. Velikonoční prohlídky zámku Chudenice se konají v sobotu 8. dubna od 10 do 15 hodin.

Lovecký zámek Kozel zve návštěvníky také po celé Velikonoce, aktuálně je zde k vidění mimořádná multimediální výstava o českém králi a římském císaři Rudolfovi II. Ten vás v podobě hologramu provede celou výstavou, kde mimo jiné uvidíte řadu exponátů, replik cenností a netradičních předmětů, které císaře celoživotně fascinovaly. V prostorech jízdárny, kde je výstava nainstalována, uvidíte také alchymistickou dílnu ve speciálním světlo nepropustném stanu.

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24