Tradiční Velikonoce v Újezdě nalákaly mnoho lidí. Pletly se pomlázky, malovala se vajíčka

01.04.2024 8:21

Téměř 3 000 lidí se během neděle 31. března vypravilo na Tradiční Velikonoce v Újezdě.

velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (3)
velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (3)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (2)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (1)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (4)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (5)

Na Plzeňské Čtyřce bylo v neděli veselo. V kulisách vesnické památkové zóny lidé s dětmi pletli pomlázky, malovali vajíčka, perníčky a vyráběli velikonoční výrobky. 

Atmosféru Velikonoc zajistil Soubor písní a tanců Jiskra. Tradiční Velikonoce v Újezdě pořádá čtvrtý plzeňský obvod.

„My jsme do Újezda přesunuli oslavy Velikonoc a jsme rádi, že sem lidé chodí a panuje tady příjemná atmosféra. Do vesnické památkové zóny Velikonoce krásně zapadají. Mám velkou radost, že nám vyšlo počasí a přišlo hodně lidí. Už teď máme zase rekord v návštěvnosti,“ říká starosta Čtyřky Tomáš Soukup. 

Pro návštěvníky akce byl připravený bohatý program.

„Lidé si tady mohli uplést pomlázku. Na děti čekalo hledání čokoládových vajíček a mohly si zasoutěžit o nejlepší malované vajíčko. Dospělí mohli zase přinést svoji velikonoční nádivku a přihlásit ji do soutěže,“ vypočítává místostarosta Zdeněk Mádr.

A o kreativní dílny a soutěže byl zájem. Doslova hitem se stalo pletení pomlázek. Vrbových proutků bylo minimálně tři tisíce a téměř všechny se spotřebovaly. Pletení pomlázek bylo zdarma. Kdo chtěl, mohl dát dobrovolný příspěvek. 

V obležení byly ale také kreativní dílny. Děti ozdobily na 300 velikonočních perníčků, vybarvily více než stovku sádrových zvířátek a namalovaly 150 vajíček.

Kromě vystoupení folklorního souboru Jiskra zahrála skupina Decode a nechybělo také divadelní představení pro děti.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24