Krajští kriminalisté objasnili vraždu, ke které došlo v Plzni na Borech

02.10.2023 10:35

V září roku 2022 došlo k vraždě v Plzni na Borech. Kriminalisté pachatele úspěšně vypátrali, soud v uplynulých dnech rozhodl o vzetí obviněného do vazby.

obviněný z vraždy Plzeň_1023_PČR1

Po intenzivním prověřování obvinili krajští kriminalisté dvaačtyřicetiletého muže, který tupým i ostrým nástrojem usmrtil v září loňského roku v zalesněném porostu nedaleko FN Plzeň sedmačtyřicetiletého muže.

V září loňského roku byl v plzeňské městské části Bory poblíž fakultní nemocnice nalezen mrtvý muž, na jehož těle byly koronerem zjištěny známky cizího zavinění.

„Včerejšího dne (čtvrtek 22. září) krátce před půlnocí jsme přijali oznámení o nálezu muže bez známek života v plzeňské městské části Bory. Při ohledání koronerem byly zjištěny na těle zemřelého muže známky cizího zavinění. Případ si tedy převzali krajští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy a nařídili provedení soudní pitvy,“ uvedla krátce po nálezu mrtvého muže Pavla Burešová, mluvčí policie.

Kriminalisté tehdy provedli ohledání místa nálezu těla, zajistili kriminalistické stopy, nařídili soudní pitvu zemřelého. „S ohledem na skutečnost, že zemřelý neměl u sebe žádné doklady, bylo prováděno šetření k ustanovení jeho osoby. Mrtvého se kriminalistům podařilo ztotožnit, jednalo se o sedmačtyřicetiletého cizince,“ popisuje Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Dále kriminalisté vyžádali znalecké posudky z několika odvětví. „Kriminalisté vyhodnocovali podání vysvětlení osob, ale také kamerové záznamy. Dlouhodobým intenzivním a pečlivým prověřováním se jim podařilo ustanovit i osobu pachatele,“ uvádí mluvčí.

Dne 29. září 2023 kriminalisté zadrželi v Plzni dvaačtyřicetiletého muže a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. „Zločinu se dopustil tím, že v úmyslu poškozeného usmrtit jej opakovaně udeřil tupým předmětem do hlavy a opakovaně ho bodl ostrým nástrojem, pravděpodobně nožem, do zadní strany hrudníku, čímž mu způsobil zranění takového rozsahu, že na místě zemřel,“ upřesnila Dagmar Brožová.

Spolu se spisovým materiálem kriminalisté státnímu zástupci podali i podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Vazební zasedání proběhlo v neděli 1. října 2023. Soudce rozhodl o vzetí obviněného do vazby, a tak byl ihned po ukončení jednání obviněný muž eskortován do věznice.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT