Nevřeň zve na Adventní jarmark, živý betlém i Mikuláše pod zemí

15.11.2023 18:36

Advent a Vánoce nezadržitelně blíží a s ním i zajímavé adventní akce. My pro vás máme tip a pozvánku na severní Plzeňsko, konkrétně do Nevřeně, která je známá zejména přístupným unikátním kaolinovým dolem.

kaolinum

Obec Nevřeň na severním Plzeňsku chystá na sobotu 25. listopadu adventní akci.

Nevřeňský živý betlém se zvířátky, rozsvícení vánočního stromu, dobroty, vánoční dekorace, adventní jarmark, hudební vystoupení, to vše vás čeká v Nevřeni poslední listopadový víkend. Adventní sobotní akce vypukne ve 14 hodin na Nevřeňské návsi.

O týden později jste pak zváni s dětmi do zmiňované Centra Caolinum v Nevřeni. Začátkem prosince se totiž otevírají brány pekelné a čerti po světě hledají hříšníky. A kde jinde by se mělo peklo otevřít než v pozdemí.

Bývalý hlubinný důl na kaoli byl v Nevřeni otevřen v roce 2019, proslavila ho pohádka Čertí brko.

Čerti si dají dostaveníčko 2. - 3. prosince pod zemí v Nevřeni! Po celý víkend zde bude probíhat speciální mikulášská nadílka. Více o akci najdete ZDE. Nenechte si ujít dobrodružnou výpravu do Nevřeňského POD ZEMÍ, kde se od doby, kdy se tu natáčela krásná pohádka Čertí brko objevují čerti v čele se samotným Luciferem každoročně. Letos se na vás chystají právě o prvním prosincovém víkendu. Ale nebojte, peklem vás provede v jádru dobrosrdečná čertí babička, která už v životě viděla tolik hříšníků, že ji jen tak něco nerozhází.

Vzhledem k omezenému počtu míst na akci je nutná rezervace. Termíny a časy si můžete rezervovat ZDE.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT