QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podzimní prázdniny jsou tady! Kam vyrazit s dětmi na výlet?

25.10.2023 17:44

Od čtvrtka 26. října mají děti podzimní prázdniny, s víkendem to znamená 4 dny volna. Nevíte, kam vyrazit na výlet v Plzeňském kraji? Tady jsou naše tipy, které jsme pro vás sami vyzkoušeli.

Čertova NS Český les foto QAP (55)

Na šumavský Svaroh a k zaniklé Juránkově chatě

Z Bavorska se vydejte na Svaroh a k zaniklé Juránkově chatě, a to krásnou šumavskou přírodou po česko-německé hranici. Výlet je určen pro pěší, kvůli terénu není vhodný ani pro cesty s kočárkem či úplně malými dětmi. Děti školou povinné výlet ale v pohodě zvládnou. Popis výletu a fotky - ZDE.

Čertova stezka s unikátním viklanem a kuličkovou dráhou v okolí Babylonu

Vydejte se na Domažlicko do krásného kraje Chodska. Čertova naučná stezka prochází kolem unikátního viklanu se jménem Čertův kámen, výjimečného náhonu Teplé Bystřice, dále přes Českou Kubici a v neposlední řadě představuje přírodní památku Sokolova vyhlídka. Popis výletu a fotky ZDE.

Tip na výlet v Plzni: Sigmondova naučná stezka s unikátní kolomaznou pecí

Na výlet nemusíte daleko. I v Plzni jsou krásná místa. Sigmondova naučná stezka vás provede lesem po cestách v okolí Boleveckých rybníků. Je na ní celkem 15 zastavení, první se nachází na konečné tramvaje číslo 4 na Košutce. Popis a fotky - ZDE.

Lanovkou na Špičák

Lanovka na šumavský Špičák jezdí už jen o víkendech a svátcích. V provozu bude je do 31. října. Více jsme psali ZDE. S dětmi tady můžete absolvovat i pohodový jezední okruh a navštívit Černé a Čertovo jezero. Popis a fotky - ZDE.

Pohodová procházka podél šumavské Vydry

Řeka Vydra s obřími balvany patří rozhodně k nejatraktivnějším šumavským místům. Výlet je nenáročný, můžete ho absolvovat s dětmi nebo kočárkem. A i na podzim se vám bude určitě líbit. Popis a fotky.

Na Šlovický vrch nedaleko Plzně

U Dobřan na jižním Plzeňsku naleznete bývalé vojenské cvičiště, které patří mezi biologicky významné území. Šlovický vrch u Dobřan sloužil jako vojenský výcvikový prostor. Po roce 1989 bylo toto výcvikové území prakticky nevyužito, postupem času se ukázalo, že právě tato lokalita je biologicky významná. Vydejte se na výlet, který nabízí krásnou procházku přírodou s vyhlídkou na Dobřany a jihozápadní Plzeňsko. Popis a fotky.

Poznejte starou Plzeň, naučná stezka vás provede po stopách kupců

To, že Starý Plzenec není jen Radyně, vám představí krásná naučná stezka s názvem Stará Plzeň a kupci. Nenáročná procházka vás protáhne po méně známých místech a dovede vás až k rotundě sv. Petra a Pavla. Popis a fotky.

Objevte Žihobce s Netopýřím parkem a zámkem

V Plzeňském kraji jsou ještě neobjevená místa, které turisté neberou útokem. Jedním z nich jsou Žihobce. Tato malá obec s dominantním kostelem má ale co nabídnout. Netopýří park, zámek, krásnou přírodu...Popis a fotky.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT