QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně zavítá nevšední výstava Krajina ženami požehnaná

30.12.2023 11:05

Výstava Krajina ženami požehnaná — Přirozená krása Českého Švýcarska putuje do Plzně. Skupinové akty v přírodě Českého Švýcarska berou dech. Vernisáž v Galerii Hess se bude konat již brzy.

Vernisáž Krajina ženami požehnaná_1223

Skupina pětadvaceti žen z Českého Švýcarska se dala dohromady kvůli nevšednímu projektu, který na velkoformátových barevných fotografiích ukazuje nádhernou přírodu Českého Švýcarska z jiného úhlu, jiným pohledem.

Ženy zachycené na fotografiích spojuje především místo, kde žijí. Všechny mají na dosah nádhernou přírodu Českého Švýcarska, krajinu skal a skalních měst, hlubokých roklí, křišťálově průzračných řek, plazivých luk a zadumaných lesů.

„Pojďme zkusit vnímat krajinu jinak. Nezprostředkovaně, naplno, celými těly. Nahými těly. Bylo zapotřebí hodně odvahy. Bylo nutné opustit komfortní zónu, aby se ukázalo, že to vlastně komfortní zóna vůbec není. A tak se nahé ženy spojily se svým krajem, aby světu — i sobě samým — podaly svědectví o přírodním i lidském bohatství Českého Švýcarska. O nezměrné kráse téhle krajiny. Jinak, než je obvyklé. Proč? Aby zaznamenal nezaznamenatelné,“ uvádí autoři výstavy.

Výstava Krajina ženami požehnaná putuje po celé republice, k vidění byla například v Praze, Libereckém i Olomouckém kraji a nyní míří do Plzně.

Vernisáž výstavy fotografií se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň v sobotu 6. ledna v 17 hodin. K vidění bude až do 27. ledna.

„Až si tedy budete prohlížet tuhle výstavu, zkuste se otevřít a sdílet jejich zkušenost. Inspirujte se. Odložte svou zranitelnost, své pochyby a nejistoty. Staňte se přirozenou součástí přírody. To není výzva k naturismu, neboť nahota je jen formou, nikoli obsahem. Je jednou z cest. Tak se dobře dívejte, třeba objevíte cestu, která bude jen vaše,“ říkají autoři výstavy.

Foto Krajina ženami požehnaná 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT