QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňský lékař Petr Hartman vystaví svá umělecká díla v Galerii Hess

04.09.2023 10:15

Známý plzeňský lékař, ale také sochař a malíř MUDr. Petr Hartman bude v galerii na Roudné vystavovat svá umělecká díla. Nenechte si ujít výjimečnou vernisáž v Galerii Hess.

Petr Hartman_Galerie Hess (5)
Petr Hartman_Galerie Hess (5)Petr Hartman_Galerie Hess (1)Petr Hartman_Galerie Hess (2)Petr Hartman_Galerie Hess (3)Petr Hartman_Galerie Hess (4)Petr Hartman_Galerie Hess (6)

Vernisáž výstavy Petra Hartmana se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň v úterý 12. září od 17 hodin. Využijte příležitosti seznámit se s autorem a prohlédnout si jeho jedinečné sochy a obrazy – ATReFACTA.

„S výtvarným uměním jsem koketoval už od střední, dojížděl jsem do Plzně a čekal často na autobus, a tak jsem chodil do galerie na náměstí. Tam jsem objevil obrazy Pavla Boudy, které se mi moc líbily. Nedokázal jsem si představit, že v sedmnácti v 70. letech přijdu domů a řeknu, že mají v galerii originál Pavla Boudy, jestli mi ho koupí do pokoje na zeď. Řekl jsem si, co kdybych to zkusil sám? A tak jsem pomalu začal malovat,“ vypráví své začátky Petr Hartman.

K sochám se Petr Hartman dostal mnohem déle. Po setkání v roce 2011 s významným českým sochařem Olbramem Zoubkem se sochařině začal věnovat intenzivněji. Jeho sádrové sochy jsou většinou ženských tvarů.

Petr Hartman je umělec, ale také uznávaný plzeňský plicní lékař. „Mezi lékaři je mnoho umělců, někteří píší knihy, někteří malují, sochaře ale žádného neznám,“ říká s úsměvem Petr Hartman. „Sochařská práce mě baví, zjistil jsem, že je to neskutečný relax, pro mě to je osvobození od všedních starostí,“ dodává.

Dle některých jeho pacientů léčí Petr Hartman nejen plíce, ale i duši. Přijďte na vernisáž v úterý 12. září do Vinotéky Galerie Hess poznat sympatického umělce osobně. Vernisáž podtrhne hudební kytarové vystoupení Soni Vimrové, bývalé žačky Štěpána Raka.

Výstava bude ve Vinotéce Galerii Hess k vidění do 27. října.

Foto archiv Petr Hartman

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy