QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

V centru Plzně jsou k vidění dvě zajímavé výstavy týkající se života ve městě – FOTKY

19.07.2023 12:33

Do konce července jsou v centru města k vidění dvě velkoformátové výstavy. Naleznete je před budovou Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje a v Šafaříkových sadech.

Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (12)
Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (12)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (9)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (8)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (10)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (11)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (7)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (5)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (1)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (2)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (3)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (4)Výstavy v centru Plzně_0723_QAP (6)

Venkovní výstavu s názvem „Tvoříme budoucnost! Integrované teritoriální investice Plzeňské aglomerace“ naleznete před budovou Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje ve Smetanových sadech v Plzni. Výstava se věnuje představení úspěšných projektů realizovaných v Plzeňské aglomeraci a spolufinancovaných z evropských fondů prostřednictvím nástroje Integrované teritoriální investice (ITI).

„Jsem velmi rád, že můžeme veřejnosti představit poprvé prostřednictvím výstavy unikátní nástroj Integrované teritoriální investice, díky kterým Plzeňská aglomerace čerpá v sedmiletých cyklech finanční prostředky pro svůj strategický rozvoj. V našem regionu se podařilo v minulém dotačním období investovat téměř čtyři miliardy korun na rozvoj prostoru a služeb pro jeho obyvatele,“ říká předseda Řídicího výboru ITI a primátor statutárního města Plzeň Roman Zarzycký.

Veřejnost se dozví, kolik projektů bylo prostřednictvím ITI v letech 2014—2020 podpořeno a v jaké výši, nebo kolik financí z evropských fondů má Plzeňská aglomerace přislíbeno pro svůj strategický rozvoj v následujících letech aj. Prostřednictvím fotografií se prezentují vybrané projekty, které zohledňují jak tematickou, tak geografickou vyváženost realizovaných projektů v Plzeňské aglomeraci.

Druhou zajímavou výstavu naleznete v Šafaříkových sadech. Výstava s názvem „Když pohledu neškodí“ poukazuje na nejzdařilejší vizuály vybraných plzeňských podniků. Fotografie vyzdvihují podniky, které se dle autorů výstavy prezentují vkusně a nedegradují veřejný prostor.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24