QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské Galerii Hess bude vystavovat akademický malíř Pavel Vavrys, přijďte na vernisáž!

25.10.2023 8:16

Český akademický malíř a ilustrátor Pavel Vavrys bude vystavovat v Plzni výběr z obrazových cyklů. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a přijďte na vernisáž, které se malíř osobně zúčastní.

Pavel Vavrys v ateliéru 2023
Pavel Vavrys v ateliéru 2023Pavel Vavrys obrazy (1)Pavel Vavrys obrazy (2)Pavel Vavrys obrazy (10)Pavel Vavrys obrazy (3)Pavel Vavrys obrazy (4)Pavel Vavrys obrazy (5)Pavel Vavrys obrazy (6)Pavel Vavrys obrazy (7)Pavel Vavrys obrazy (8)Pavel Vavrys obrazy (9)Pavel Vavrys obrazy

Vernisáž výstavy výběru z obrazových cyklů Pavla Vavryse se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň ve čtvrtek 2. listopadu od 17 hodin. Neváhejte a přijďte se seznámit s akademickým malířem i vy!

Pavel Vavrys patří ke generaci výtvarných umělců formujících se v polovině 70. let dvacátého století. Narodil se v Mikulčicích, studoval na Akademii výtvarných umění v Praze u prof. Karla Součka.

Jeho tvorba se vyznačuje příklonem ke klasickým hodnotám malby, je řemeslně dokonalá, kompozičně nápaditá, má výrazné koloristické kvality a bohatě strukturovaný rukopis. Jeho obrazy se tematicky v obecném slova smyslu zabývají otázkami lidské existence. Jejich humanistické vyznění odráží autorovu víru v pozitivní hodnoty člověka a života.

Svými obrazy je Pavel Vavrys zastoupen ve sbírce Národní galerie v Praze, v regionálních galeriích České a Slovenské republiky a v početných soukromých sbírkách téměř po celém světě.

Zájem o jeho tvorbu podložený řadou ocenění a výstav mu zajistil nezastupitelné místo v mozaice současného světového umění.

Výstava autorských obrazů bude v plzeňské Vinotéce Galerii Hess k vidění do 30. listopadu. Nenechte si ujít příležitost setkat se s Pavlem Vavrysem osobně, ochutnat lahodné víno a načerpat inspiraci z jeho neobyčejných obrazů.

Foto archiv Pavel Vavrys

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT