QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Výstava u plzeňské konzervatoře vás zavede do tajů barokní krajiny - FOTKY

06.10.2023 12:49

Před budovou konzervatoře v Kopeckého sadech v Plzni je aktuálně k vidění nevšední výstava „KRAJINOU v podobenstvích POUTNÍCH CEST“ s podtitulem „Nejen o barokní krajině a vnímání jejího poutního rozměru v místech i podobenstvích na cestách Plzeňským krajem.“

Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (1)
Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (1)Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (6)Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (3)Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (2)Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (4)Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (5)Výstava před konzervatoří_Plzeňský kraj baroko_1023_QAP (7)

„Když si výstavu i publikaci prohlížíte, jako by vás fotografie a čtení textů vtáhlo do jiného světa. Je to ale vlastně svět, v kterém dodnes žijeme, je to krajina okolo nás se svými poutními příběhy a otisky v ní, svět, který je snad zčásti stále i v nás, jen jej v dnešní rychlé době nevnímáme,“ říká o tomto projektu Petr Vanka, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast regionálního rozvoje, IT a evropských záležitostí.

V rámci výstavy se na dvaceti velkoformátových panelech může veřejnost těšit na krajinářsky zaměřený pohled na krásy Plzeňského kraje. Součástí projektu realizovaného Plzeňským krajem a sdružením ENVIC je i vydání stejnojmenné publikace a série videí.

„Na výstavě a posléze i v publikaci a videích uvidíte známá místa přímo i nepřímo spojená s fenoménem poutnictví i řadu míst méně známých se zamyšleními nad „poutními podobenstvími“, jak předesílá i samotný název projektu. Nejzajímavější je ale myslím to, co se odehrává posléze, po zhlédnutí a přečtení. Člověk jako kdyby najednou opravdu objevoval nový svět, přesto že je to ten samý svět, v kterém žije,“ doplňuje Jan Přibáň, vedoucí odboru fondů a programů EU Krajského úřadu Plzeňského kraje, pod jehož odbor příprava a realizace výstavy spadá.

Výstava se nachází před budovou konzervatoře, je tedy volně přístupná pro širokou veřejnost. Podívat se na ni můžete až do 17. října 2023.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy