QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výtvarnice Anna Lind bude vystavovat v Galerii Hess. Nezmeškejte vernisáž!

01.12.2023 15:35

Anna Lind, celým jménem Anna Lindnerová, je česká výtvarnice původem z Mariánských Lázní. V galerii na Roudné bude vystavovat svá umělecká díla. Chystá se slavnostní vernisáž, na které se můžete s Annou Lind osobně potkat.

Anna Lind (1)
Anna Lind (1)Anna Lind (3)Anna Lind (2)

Vernisáž výstavy s názvem Různé světy se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň ve čtvrtek 7. prosince v 17 hodin. Využijte příležitosti seznámit se s touto neobyčejnou ženou a prohlédněte si její obrazy.

Svou uměleckou dráhu Anna Lind odstartovala již po základní škole, kdy začala studovat na střední škole oděvní. Tam byla také rozvinuta její kreativita, která se promítla v návrhářství, designu, kresbách a v neposlední řadě v malbě.

„Malířství jsem studovala soukromě ve Vídni, kde jsem žila, tvořila a vystavovala v letech 2004 až 2016,“ říká výtvarnice. V roce 2016 se vrátila zpět do rodných Čech, kde žije a tvoří dodnes.

Plzeňanům je rodačka z Mariánských Lázní dobře známa, své obrazy v západočeské metropoli celkem pravidelně vystavuje. Do krásných výstavních prostor Vinotéky Galerie Hess autorka přiveze výběr ze svých děl, ale i novou tvorbu z roku 2023 - olejomalba, moderno-realistická tvorba, černošedé, barevné akcenty. Milovníci umění se tedy mají na co těšit.

V malbě Anny Lind se odráží její pocity, vjemy a sny. Používá různé materiály, olej, tempery, akryl, akvarely, pastely a v neposlední řadě tuž.

Každý obraz je otevřeným okem lidské duše. Plátno je tělem, barva duší a obraz samotným zrcadlem, nastaveným mému já. Začíná myšlenkou, nalezenou v inspiraci, první tah štětcem na panensky bílém plátně je pak samotný jeho zrod. Má svůj vlastní život v barvách, postupně vrstvených na sebe jako spletitost osudu, v čase. Zkušenosti, emoce, zážitky, ale třeba i takové maličkosti, jako je ranní káva nebo počasí, formulují na plátně to, co v mých dílech zůstává natrvalo zakomponováno,“ říká výtvarnice.

Přijďte na vernisáž ve čtvrtek 7. prosince v 17 hodin do Vinotéky Galerie Hess poznat Annu Lind osobně.

Výstava bude ve Vinotéce Galerii Hess k vidění do 2. ledna 2024.

Foto archiv Anna Lind

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT