Vlajkonošem na Letních světových univerzitních hrách v Chengdu bude student ZČU

20.07.2023 13:13

Medailisté z nedávných Evropských her střelec Jiří Přívratský a teakwondistka Petra Štolbová byli vybráni jako vlajkonoši české výpravy na Letních světových univerzitních hrách v Chengdu. Do historického čínského města vyrazí 102 českých sportovců.

Přívratský_student ZČU_ČAUS

Dlouho očekávaná letní univerziáda se nezadržitelně blíží a už za necelý týden vyrazí hvězdní čeští sportovci do jejího dějiště. Zahajovací ceremoniál se uskuteční na moderním stadionu Dong’an Lake s kapacitou pro čtyřicet tisíc diváků v čínském Chengdu 28. července. Českou vlajku ponesou medailisté z nedávných Evropských her – střelec Jiří Přívratský a taekwondistka Petra Štolbová.

„Je to pocta být vybrán a čest se tohoto úkolu ujmout. Samozřejmě se moc těším na to, až mi naše vlajka spočine v rukou,“ vyjádřil se nadšeně k blížícímu se ceremoniálu vlajkonoš Jiří Přívratský, který studuje Západočeskou univerzitu v Plzni (ZČU). „Je těžké slovy vyjádřit, co to pro mě znamená, asi nejblíže tomu má pocit hrdosti. Myslím si, že být Čech pro mě získá nový rozměr. Zároveň jsem hrdý na to, že budeme mít ve sportovní střelbě takto daleko od domova silné zastoupení,“ pokračoval úspěšný střelec, pro kterého to s českou vlajkou v ruce bude premiérová zkušenost.

Spolu se studentem Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni ponese vlajku studentka Vysoké školy tělesné výchovy a sportu Palestra. „Moc se na to těším, je to pro mě velká čest. Neuvěřitelný pocit pro mě byl i ten, když jsem si po dvou vyhraných mistrovstvích Evropy univerzit mohla poslechnout naši hymnu. Vždy je to obrovský zážitek,“ podělila se o své pocity česká taekwondistka.

„Chci si pořádně užít atmosféru závodu a pokusit se předvést, jak vypadá dobře odvedený kus práce. Bude to fajn zkouška před srpnovým mistrovstvím světa,“ těší se Přívratský.

Kompletní nominaci českého týmu najdete na webu ČAUS.

Držíme palce, ať se v Číně co nejvíce zadaří!

Foto tým Česká asociace univerzitního sportu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT