Město Plzeň rozšíří podporu Maminám s rakovinou, spolku pronajme nové prostory

16.02.2024 18:48

Město Plzeň rozšíří svou podporu spolku Maminy s rakovinou, pronajme mu další městské prostory za zvýhodněnou cenu.

maminy s rakovinou_ilustrační

Spolek se zaměřuje na pomoc onkologicky nemocným maminkám napříč všemi druhy nádorových onemocnění, včetně těch méně známých či vzácných.

Uzavření nájemní smlouvy s organizací, která pomáhá onkologicky nemocným matkám a je první svého druhu v České republice, schválila Rada města Plzně.

„Jsem přesvědčena, že si tato organizace naši podporu zaslouží. Nově jim pronajmeme prostory, a to o výměře 22 metrů čtverečních v Sedláčkově ulici č. 26. Spolku poskytnou další místo například pro konání osvětových programů a současně budou zpřístupněny jako výdejna dobročinného e-shopu, kde mohou lidé tuto neziskovou organizaci podpořit,“ uvedla Světlana Budková, radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

Za nájemné spolek zaplatí 330 korun za metr čtvereční a rok. Jde o sazbu, za kterou Plzeň poskytuje zvýhodněné nájemné pro neziskové organizace za užívání prostorů v domech ve vlastnictví statutárního města Plzně.

Plzeň už spolku pronajímá od října 2021 i vedlejší prostory v Sedláčkově 26 o rozloze zhruba 55 metrů čtverečních, které Clubu MsR slouží jako tzv. koordinační centrum pomoci onkologicky nemocným matkám a jejich rodinám.

Foto ilustrační maminysrakovinou.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT