Suchej únor se blíží. Registrace jsou spuštěny

23.01.2024 12:46

Suchej únor 2024 spustil registrace. V letošním 12. ročníku chtějí organizátoři oslovit více jak milion lidí.

DSC_6802

Ke kampani Suchej únor se každoročně hlásí kolem 900 000 lidí. Pro letošek připravili organizátoři z neziskové organizace Suchej únor nejedno překvapení.

„Chceme navázat na předchozí úspěšné ročníky, ale chystáme i řadu novinek. Suchej únor letos nebude jen o měsíci na suchu. Pro zapojené Sušiče máme připravenou celou řadu příležitostí bavit se i bez alkoholu a benefitů v podobě on-line tréninků, netradičních receptů, zajímavých webinářů, které jim pomohou zatočit s nudou a zároveň umocní únorovou proměnu,” říká Martina Bulánková, vrchní kampaně Suchej únor.

Do kampaně se tradičně zapojuje řada partnerů napříč společností v čele s Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvem vnitra, školství.

„Češi patří ve světovém žebříčku mezi jedny z největších konzumentů alkoholu. To ale není zrovna dobrá zpráva. Čísla mluví jasně. Kromě zdravotních rizik pro jedince jde i o významnou zátěž pro celou společnost, a to nejen finančně ale i v oblasti veřejného zdraví jako takového. O dopadech konzumace alkoholu je třeba mluvit. Suchej únor nám nabízí jedinečnou příležitost, jak si vyzkoušet, jak na tom s alkoholem jsme a co můžeme změnit. Proto tuto iniciativu plně podporuji,” říká ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Heslo letošního ročníku zní Suchou cestou. K jejímu úspěšnému zdolání organizátoři sušičům nabalí online batoh plný benefitů, slev a zábavy na doma. Registrace Sušičů probíhá tradičně na stránkách www.suchejunor.cz.

Foto ilustrační Martin Hanáček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT