QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vlak v Plzni narazil do betonové překážky, nehodu šetří policie – FOTKY

04.03.2024 8:39     04.03.2024 12:41

K nárazu vlakové soupravy do betonové překážky došlo v Plzni.

překážky_Plzeň_0324_HZSPK (1)
překážky_Plzeň_0324_HZSPK (1)překážky_Plzeň_0324_HZSPK (3)překážky_Plzeň_0324_HZSPK (2)překážky_Plzeň_0324_HZSPK (4)

V pondělí 4. března v 5:27 došlo k nárazu vlakové soupravy do betonové překážky na trati č.180. Na místo vyjely hasičské jednotky ze tří stanic - HS Plzeň střed, Správa železnic Plzeň, CHS Plzeň Košutka.

„K nárazu došlo mezi Vejprnicemi a Plzní - pod mostem silničního severozápadního obchvatu Plzně. Ve vlaku v té době cestovalo 70 osob, které v naší spolupráci byly evakuovány do přistaveného náhradního vlaku,“ uvedl Michal Holeček, mluvčí hasičů s tím, že ke zranění nedošlo.

Betonové prvky byly na kolejiště naskládány pravděpodobně úmyslně. Celou věc šetří policie.

„Dnešního dne kolem páté hodiny ráno jsme přijali oznámení, že na železniční trati mezi zastávkami Vejprnice, Plzeň - Jižní Předměstí došlo ke střetu vlakové soupravy s betonovým kvádrem, který ležel v prostoru kolejiště. Policisté se touto událostí zabývají a nyní zjišťuji veškeré okolnosti,“ okomentovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

AKTUALIZACE

„Policejní komisařka ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení. Policisté nadále prověřují veškeré okolnosti události," uvedla mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT