Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji jsme se probudili do mrazivého rána, v Klatovech padl rekord

04.12.2023 11:25

Na některých stanicích měřících déle než sto let byly dnes ráno překonány teplotní rekordy. V Plzeňském kraji překonalo rekord město Klatovy.

8

Zažíváme zatím nejchladnější ráno této zimy. Předpověď meteorologů se vyplnila, v pondělí 4. prosince jsme se v Plzeňském kraji probudili do mrazivého rána.

„Během noci se od jihozápadu začala oblačnost roztrhávat, zároveň se utišil vítr a díky sněhové pokrývce mohly teploty klesat hluboko pod bod mrazu,“ vysvětlují meteorologové.

V Klatovech se na teploměru ukázalo -17 °C, tato hodnota překonala 109 let starý rekord, kdy v roce 1925 byla naměřena nejnižší teplota -14,6 °C.

„Nízké teploty zaznamenáváme hlavně v Jihočeském, Plzeňském kraji, také v jižní polovině Středočeského kraje a na Vysočině. Například v Neumětelech a v Klatovech je kolem -17 °C, v Plzni -13 °C. Vůbec nejchladněji je na Šumavě, kde místy klesly teplota pod -20 °C, například ve Volarech dokonce až k -26 °C,“ uvedl dnes ráno Český hydrometeorologický ústav.

Dnešní ráno je pravděpodobně z celého týdne nejchladnější, zítra po ránu by dle meteorologů mělo být -4 až -8 °C, při slabším větru kolem -10 °C. Během dalších nocí budou minima většinou do -5 °C, ojediněle až k -7 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem nuly.

„Sníh, který napadl o uplynulém víkendu tak bude zůstávat nebo jen pozvolna odtávat," dodává Český hydrometeorologický ústav.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT